Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Gençlik Merkezleri Arası 22-29 Yaş Solo Erkek Ses Türk Müziği Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Ahmet Faruk Ayaz’ı tebrik etti.

Manisa'da ney üfleme kursları veren Neyzen Ahmet Faruk Ayaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nın finalinde Türkiye birincisi seçildi. Yarışmada 22-29 Yaş Solo Erkek Ses kategorisinde birinciliği elden eden Neyzen Ahmet Faruk Ayaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman’ı ziyaret ederek, mutluluğunu paylaştı. Savaş Duman ise başarısından dolayı Ahmet Faruk Ayaz’ı tebrik etti. Ziyarette Gençlik Merkezleri Koordinasyon Müdürü Levent Tokay da yer aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, gençlik merkezlerinin gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına büyük katkı sağladığını belirterek, “Gençlik merkezlerimiz bu anlamda gençlerin her türlü imkanına cevap verecek şekilde donatılmış vaziyette. Sadece sportif etkinliklerle değil, sanatsal etkinliklerle de gençlerimizin yeteneklerini ön plana çıkarma noktasında gayretlerimiz oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün imkanları doğrultusunda Manisa’da şuanda 8 tane gençlik merkezimiz hizmet veriyor. Demirci’ye de bir gençlik merkezi kazandırarak bu sayıyı 9’a çıkaracağız. Buralardan daha fazla gencimizin faydalanmasını sağlayacağız. Gençlerimize il müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bunlardan bir tanesinde başarısını ve sonucunu Ahmet Faruk kardeşimizde aldık. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Gençlere örnek olur inşallah. Zaten örnek olabilecek bir kardeşimiz. O terbiyeyi ve ahlakı almış bir kardeşimiz” diye konuştu.

Mutluluğunu dile getiren Ahmet Faruk Ayaz ise şöyle konuşu: “Böyle bir imkan sunduğu için, bu sanatla alakalı bu ehemmiyeti gösterdiği için devlet büyüklerimize, bakanlığımıza yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün artık musikinin sanki böyle unutulmuş gibi bir havası var ama biz yarışmaya gidince öyle olmadığını gördük. Türkiye’nin yedi bölgesinden arkadaşlarımız bu yarışmaya katıldılar. Çok iyi sesler vardı. Rabbimiz nasip etti ve Türkiye birincisi olduk.”