Manisa Şehzadeler ilçe Kaymakamlığı ve Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde öğrencilere verilen yaz Spor Okulları kursları bitiren 200 öğrenciye madalya verildi.

Şehzadeler İlçe Kaymakamlığı'nın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 3 ayrı spor branşında düzenlenen ‘Yaz Spor Okulları' kapanış töreni Celal Bayar Üniversitesi(CBÜ) Beden Eğitimi Yüksekokulu'nun(BESYO) bahçesinde düzenlendi. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, Şehzadeler İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ekrem Öztürk, Yunusemre İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulmuttalip Yıldırım ve kursa katılan çocuklar ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde yürütmüş olduğumuz yaz Spor Okulları kursu badminton, yüzme ve okçuluk dallarında düzenlenen ve yaklaşık 1 ay süren kurslara 200 çocuğun katıldığını belirterek, "Yaz Spor Okulu Kurslarımızdan 200 sporcumuz yararlandı. 110 tanesi yüzme alanında, 50 tanesi badminton, 50 tanesi okçuluk alanında eğitimlerini aldılar. Ayrıca Otizim Derneğimiz'in bizden talebi üzerine kurs ücretleri kaymakamlığımız tarafından karşılanmak üzere 25 otizimli çocuğumuza da yüzme kursu verildi'' diye konuştu. Kaymakam Çorumluoğlu, kurslardan seçilen başarılı çocukların 1 ay süreyle ayrı kurslara alınacağını belirterek, "Kurslarda seçilen öğrencilerimiz ise özel kurslara alınacak ve başarılı oldukları alanda daha da gelişmeleri sağlanacak. Mesela yüzme branşında 25 çocuğumuz belirlenerek onların kendilerini daha da geliştirmeleri ve yarışmalara katılmaları sağlanacaktır. Amacımız çocuklarımızı küçük yaşlarda spora yönlendirmek. Sporla yaşamalarını sağlamaktır'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Bektaş ile beraberindeki protokol üyleri kursları başarı ile bitiren çocuklara madalyalarını taktı. Madalya törenin ardından kendisine özel ey yapımı ok hediye edilen Vali Bektaş, okçulukta yeteneği denedi. Kurs öğretmenlerini yardımı ile ok atan Vali Bektaş, 12 hedefini az bir farklı ıskaladı. Vali Bektaş'ın ardından törene katılan protokol üyeleri de ok atarak okçuluktaki yeteneklerini gösterdi.