Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2007-2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılı itibariyle sona eren Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında yükseköğretim alanında sağlanan hibe destekleri 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programı altında da devam ediyor.

Erasmus+ Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamakta.

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Masası’nda görevli üç eğitmen ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Liderlerine Erasmus+ gençlik programları semineri düzenledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr.Savaş Duman, gerçekleşen seminere ziyaret ederek gençlik liderlerine başarılar diledi. Duman “ Muğla Sıtkı Karaman Üniversitesi BESYO’da öğretim üyesi olarak çalışırken Erasmus ders verme hareketliliği kapsamında Almanya’nın Heildelberg Üniversitesi’nde 5 gün boyunca spor sosyolojisi ve engellilerde spor alanındaki çalışmalara katıldım.” dedi ve Erasmus bünyesindeki faaliyetlere destek vereceğini ifade etti.