Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya geldi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi açılışını yapan Bakan Kasapoğlu, “Bu modern tesisler hem spor hem akademik camiamıza hem de ülkemizin yarınlarına çok ciddi katkıları olacak bir çalışma.” dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya geldi.

Manisa'da temaslarda bulunan Bakan Kasapoğlu, ilk olarak Vali Yaşar Karadeniz'i ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu, daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile de makamında bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bakan Kasapoğlu'na yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Bakan Kasapoğlu, minik Hamza ile buluştu

Bakan Kasapoğlu’nu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyareti sırasında 6 yaşındaki kaykaycı Hamza Yılmaz da karşılayanlar arasında yer aldı. 

Manisa’da bir buçuk yıl önce sosyal medyadan Manisa’ya kaykay pisti çağrısında bulunan minik Hamza Yılmaz’a ‘Manisa’ya geldiğimde seninle bir çay içelim’ diyerek videosunu paylaşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu verdiği sözü tutarak minik Hamza ile buluştu. 

Hamza ile yakından ilgilenen Bakan Kasapoğlu Hamza ile bir süre sohbet ettikten sonra çeşitli hediyeler verdi. Kaykayı ile Bakan Kasapoğlu'nun karşılamaya gelen Hamza Yılmaz, “Çok heyecanlıyım. Bakan şimdi bana kaykay pisti yaptıracakmış çok mutlu oldum” dedi. 

Bakan Kasapoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi’nin açılışını yaptı

Bakan Kasapoğlu, sonrasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi açılışına katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Bakan Kasapoğlu, “Üniversiteler bir ülkenin en önemli dinamiklerinden bir tanesi. Üniversitelerin bu çerçevede üretken olması, bu bağlamda gayretleri ülkelerin gelecekleri açısından çok büyük öneme haiz.” ifadelerini kullandı.

Üniversiteleri en önemli paydaşlardan biri olarak gördüklerini vurgulayan Kasapoğlu, bu doğrultuda yapılan çalışmaların kendilerini de heyecanlandırdığını anlattı.

Manisa'da açılışını yaptıkları kurumun ülkenin en köklü spor bilimleri fakültelerinden biri olduğuna işaret eden Kasapoğlu, "İlk 3'ünden birisi. Bu modern tesisler hem spor hem akademik camiamıza hem de ülkemizin yarınlarına çok ciddi katkıları olacak bir çalışma. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ise fakülte hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu ve protokol üyeleri, yeni binayı gezdi.

Bakan Kasapoğlu, Soma Gençlik Merkezi'ni açtı

Bakan Kasapoğlu, Manisa kent merkezindeki programların ardından Soma ilçesindeki gençlik merkezi açılışına katıldı.

Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, gençler başta olmak üzere tüm Soma halkına 7 gün 24 saat hizmet edecek kapasitede bir merkezin açılışın yapacaklarını söyledi.

Türkiye'deki gençlerinin sadece bu ülkenin değil tüm insanlığın umudu olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Sadece yarınların değil, bugünlerin de teminatı bizim gençlerimiz. Gençlerimizin hem bugününü hem de yarınını dolu dolu değerlendirmeleri adına donanımlı bir şekilde yetişmeleri adına Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bugüne kadar hiçbir özveriden kaçınmadığımız gibi bundan sonra da gençlerimiz için hiçbir fedakarlıktan geri durmayacağız." dedi.

Gençleri yetiştirmek, teşvik etmek, desteklemek ve önünü açmak adına her imkanı seferber edeceklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

“Geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını, kültür adamlarını, sporcularını, yıldızlarını, analarını, babalarını yetiştirmek için inanıyorum ki bu gençlik merkezimiz gece-gündüz tüm ekibiyle hizmet edecek. Ülke genelinde gençlik merkezleri sayımız 400'e yakın oldu. Hamdolsun Soma'daki gençlik merkezimizi tamamladık. Manisa'da gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Bununla birlikte amacımız gençlerimizin her alanda desteklenmesi. İşte burası gençlerimizi bilimden sanata, sanattan kültüre, spora kadar gelişimlerini desteklemek amacıyla her türlü imkanla donanmış bir tesis."

Bakan Kasapoğlu, Soma'da belediyeyle el ele vererek çıtayı yükselteceklerini aktardı.

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" kampanyası kapsamında tüm vatandaşlara yüzme öğreteceklerini bildiren Bakan Kasapoğlu, Soma Stadı'nın 7 bin 500 kişi kapasiteyle ilçeye kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Bakan Kasapoğlu, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri ile tesisin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezdi.

Bakan Kasapoğlu, sonrasında ilçedeki birtakım tesislerde incelemelerde bulunup çocuklara kitap hediye etti.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup'u makamında ziyaret ederek ilçe hakkında ilgi alan Bakan Kasapoğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.