Erosmus Gençlik değişimi programı kapsamında 10-22 Temmuz Tarihleri arasında Avusturya'nın viyana kentinde yapılacak olan"Moving Green"adlı Doğa temalı Projeye Şehzadeler Gençlik Merkezi Liderlerinden Esra Gümüş, Şehzadeler Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinden Çisem Doğan, Mustafa Akan ,İbrahim Coşkun,Ege Aktay,Fatma Nur Yoğuran katılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Öztürk, Şehzadeler Gençlik Merkezi Koordinasyon Müdürü Levent Tokay, Şehzadeler Gençlik Merkezi sorumlusu Nil Özbay Işık ile birlikte Viyana'ya gidecek gençleri gençlik merkezinde ziyaret etti.

Bu tür Projeler Gençler için önemli

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr Savaş Duman, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezlerimizin ve Proje Kordinasyon Birimimizin bu tür faaliyetleri yapmaları bizim için gurur verici, çünkü Bakanlığımız bu konuda her türlü desteği veriyor. Her tür imkânı sağlıyor. Bu kapsamda Yürodesk çalışmalarımızın bir tanesini gerçekleştiriyoruz, önceki çalışmalarımızla birlikte bu Yurtdışı çalışmalarımızdan Türkiye'den de temsilen ilk kez Manisa Şehzadeler Gençlik Merkezimiz katılacaktır ."Moving Green" dediğimiz yeşil hareketlilik olaraktan tabir edilen Avusturya'nın Başkenti Viyana'da, doğa yürüyüşleriyle yapılacak bu etkinliğe biz Manisa'mızdan pırıl, pırıl gençlerimizi gönderiyoruz orada hem Manisa'mızı hem de ülkemizi temsil edecekler oradaki faaliyetlere katılacaklar.

DÜNYA'YA KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITACAKLAR

Türkiye- Romanya- Bulgaristan-İtalya-İspanya-Güney Kıbrıs- Avusturya'dan ve her ülkeden 18-29 yaş Aralığında 5'er gönüllü gençler ve grup lideri katılacaktır.

Türk kültürünü ve yöresel yemeklerimizi sunacaklar. Kültür gecesi ile her ülke kendine özgü yiyeceklerinden getirecekler ve onların nasıl yapıldığını anlatıp orada pişirecekler, böylece kültürler etkileşim ve birden fazla kültürü tanıma fırsatını yakalayacaklar. Orada bir sosyalleşme sürecini yaşayacaklar değişik farklı ülkelerden gelen gençlerle tanışacaklar bilgi alışverişinde bulunacaklar ve orada edindikleri faydalı bilgileri de buradaki gençlerimize aktararak bir elçilik görevi yürütmüş olacaklar, bu anlamda da gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı. Biz buradaki gençlerimize her türlü imkânı sağlıyoruz. Gençlerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz, burada çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bu değişim programlarıyla da önümüzdeki süreçte de devam edecektir, yurtdışından gençler Manisa'ya gelecekler biz onlara Manisa'mızı tanıtacağız buradan da gençlerimiz yurtdışına gidecekler o ülkeleri tanıma imkânı bulacaklar. Bu imkânı gençlerimize sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta ve genel Müdürlüğümüze, gerçekleşmesinde emeği geçen burada ki kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. "Dedi

YEŞİL HAREKETLİLİĞİ ŞEHRİMİZE ADAPTE EDECEĞİZ

İl Müdürü Duman'dan sonra söz alan Gençlik lideri ve Gönüllü gençler bizlere bu imkânları sağlayan Spor Bakanlığımıza ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman'a bizlere sağladıkları imkânlar için teşekkür ederiz, heyecanlıyız yeşil hareketliliği için bu işte de bir katkımızın olması için elimizden geleni yapacağız bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Özellikle yeşil hareketlilik ve doğayı kirletmeme çalışmaları kapsamında da elimizden gelenin fazlasını yaparak üslendiğimiz görevi yerine getireceğiz bu projeden sonra çevreyi korumayla ilgili oradaki gördüklerimiz iyi yönleri kaparak kendi şehrimize, kendi ülkemize adapte etmeye çalışacağız bizler için çok iyi bir fırsat oldu." Dediler