MANİSA İLİ BASKETBOL MAHALLİ LİGİ SONA ERDİ

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Manisa İli Basketbol Mahalli Ligi’nde başarı elde eden takım ve sporculara düzenlenen törenle ödüllerini verdi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014-2015 Manisa İli Basketbol Mahalli Ligi sona erdi. 27 Ekim 2014 tarihinde başlayan Basketbol Mahalli Ligi’ne erkekler kategorisinde 45 takım, bayanlar kategorisinde ise 16 takım olamak üzere 800 sporcu katıldı.Takımlar toplamda 8 kategoride yarıştı. Müsabakalarda başarı elde eden takımlara ve sporculara ödülleri Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törenle verildi. Törene Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, Şehzadeler İlçe Spor Müdürümüz Ekrem Öztürk, Yunusemre İlçe Spor Müdürümüz Adulmuttalip Yıldırım, Basketbol Manisa İl Temsilcisi Dr. Nejdet Çöven, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman törende yaptığı konuşmada, “Sporcunun yanında olduğumuzu amötör sporlara daha fazla önem verdiğimizi ve alt yapılara daha çok önem verdiğimizi belirtmek isteriz. Bunların başında da takım sporlarında önde gelen branş basketboldur. Basketbol Manisa’da önemli bir yere dahil olmuş ve önemli bir yerdedir. Ama bu bulunduğu yeri yeterince lig ve bölgesel ve ya diğer branşlara nazaran temsilinde zorluk çektiğini görmekteyiz. Müdürlük olarak bayan basketboluyla başlayacak süreci erkek basketboluyla da devam ettirip bu alt yapısı şuanda karşımızda bulunan gençleri dahil ederek güzel aktivitelerle süslemek istiyoruz. 2016 yılında da inşallah bu branşla Manisa’yı Türkiye’ye en iyi şekilde temsil etmeyi arzu ediyoruz. Bu anlamda değerli velilere de büyük görevler düşüyor” dedi.