25 Kasım 2014 Salı günü İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Seminer salonunda, Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün bünyesinde BESYO Öğretim üyeleri tarafından İlçe Beden Eğitimi Öğretmenlerine ve Antrenörlerine ‘’Beden Eğitimi Ve Motorik Öğrenme ve Temel Hareket Eğitimi  & Beden Eğitimi ve Sporun Öğrenciler Üzerine Psiko-Sosyal Gelişimi’’ konulu seminerler düzenlendi.

Gerçekleştirilen seminer, 96 kişilik katılımla çok ciddi bir kitleye hitap etti. Seminerde konuşan Şehzadeler Kaymakamı Sn. İsmail ÇORUMLUOĞLU ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Dr. Savaş DUMAN Kurumları bazında Öğretmen, Antrenör ve Öğrencilerimizin maddi manevi yanında olduklarını belirttiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, başta seminere katılım sağlayan öğretmenlerin ve antrenörlerin  öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına şöyle devam etti.” Şehzadeler İlçe Müdürüm Ekrem Öztürk’e, Prof. Dr. Metin SAYIN’ a, Sn. Yrd. Doç. Dr. Gökhan ÇOBANOĞLU’ na  ve Felsefe Grb. Öğretmenimiz Sn. Dr. Ersin AFACAN’a  emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendimde bir akademisyen olduğumdan dolayı bu tarz seminerlere ayrıca önem verdiğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu seminer bir girizgah olucak. Çünkü bu işin saha bölümünün dışında birde bilimsel akademik boyutu var. Belki ileride sizler gibi bu işin yüksek lisansını, doktorasını yapmak isteyecek arkadaşlarımız olacak. Bu seminer onlara hem ışık tutacak hem de bir yol gösterecektir. Bu nedenle sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.” dedi.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise çağımızın hastalığı olan obeziteye değinerek,” Çocuklarımız ve gençlerimiz obezite denen hastalıkla yaşıyor. Bu çocuklarımızı ailelerin yanı sıra sizlerde kontrol altına almalısınız. Sporda çok yetenekli sporcu çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın elinden tutmak siz eğiticilerin görevi. Onları seçip eğitelim. Bakılma durumu olmayan çocuklarımızı alın bana getirin. Müsabakalara katılmaya durumu olmayan çocuklarımızı alın bana getirin. Gerekirse makam aracımla yine gönderirim. Sadece Şehzadeler ilçesinde 30 bin öğrenci 2 bin öğretmen var. Biz bu öğrencilere siz başarılı öğretmenlerimiz sayesinde ulaşacağız. Elinizden gelen tüm gayretle çocuklarımıza sahip çıkalım.” dedi.

Bu tip eğitici toplantı ve seminerlerin devam edeceğini söyleyen Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sn. Ekrem ÖZTÜRK, “Katılımlarından dolayı Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na, Bizleri yalnız bırakmayıp herzaman destekçimiz olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman’a ve bizleri kırmayarak beklentisi sadece bilgiyi paylaşmak olan değerli Üniversite hocalarımız Sn. Prof. Dr. Metin SAYIN’ a, Sn. Yrd. Doç. Dr. Gökhan ÇOBANOĞLU’ na  ve Felsefe Grb. Öğretmenimiz Sn. Dr. Ersin AFACAN a teşekkür etti.

Seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi ve çeşitli eğitim materyalleri hediye edildi.