Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şehzadeler Belediyesi "Haydi  Bayanlar Spora Projesi" kapsamında protokol imzaladı. Manisalı kadınlar, profesyonel antrenörler eşliğinde ücretsiz plates, fitness, aerobik ve yüzme kurslarına katılabilecek.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şehzadeler Belediyesi, kadınların spor yapması için seferberlik başlattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr.Savaş Duman ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Haydi Hanımlar Spora Projesi" için bir araya gelerek kadınları spora davet etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporun her dalında ve sporla ilgili her konuda destek vereceğimizi söylemiştik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de engelli sporcular koordinasyon merkezimizle başlayıp spor yapan engelli sporcularımız, gençlerimiz, bayanlarımız ve yaşlılarımızla projelerimize devam edeceğiz.  İmzalayacağımız bu protokol ile belediyemize her türlü desteği ve tesisi sağlayacağız. Ömer Faruk başkanımız bize her konuda yardımcı olup, destek veriyor. Karşılıklı olarak bu tip çalışmaları yaymak istiyoruz. Bayanlarımızı evden uzaklaştırarak, bu tip sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. Sağlıklı annelerin sağlıklı nesiller yetiştirmelerini arzuluyoruz. Bu protokol öncesinde de bayanlara ait yüzme havuzuna katılım saatlerini talepler doğrultusunda arttırmıştık. Salı ve Perşembe günleri 12:00- 13:30 ile 20:30- 22:00 saatlerinde, Cumartesi günü ise 20:00-21:30 saatlerinde tesisimizden yararlanabilirler." diye konuştu.

Obeziteye karşı mücadele kapsamında kadınlara yönelik sportif faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Başkan Çelik, "Bu proje ile birlikte kadınlar haftanın belirli günlerinde ücretsiz olarak plates, fitness, aerobik ve yüzme kurslarına katılabilecek. Katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor Manisa İl Müdürümüz Dr.Savaş Duman ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kamu kurum ve kuruluşların müşterek projeler geliştirmesi son derece güzeldir, bu bir güç birliğidir. İnanıyorum ki bundan sonra da çok daha güzel projeleri hayata geçireceğiz. Kurslarımıza katılmak isteyenler 26 Kasım-5 Aralık 2014 tarihleri arasında Şehzadeler Belediyesi Beyaz Masa aracılığıyla başvuru yapabilecek. Kurslarımız 3 aylık periyotlar şeklinde gerçekleştirilecek. İlk kursumuz 8 Aralık tarihinde başlayacak, 3 Mart 2015'de sona erecektir. Kurs sonunda belediyemiz tarafından kursiyerlerimize plates topu hediye edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Haydi Bayanlar Spora Projesi" nin protokolünü imzaladı.