Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi bundan sonra faaliyetlerini 75. Yıl Gençlik Merkezinde yürütecek.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ve imzalanan protokolle 75. Yıl Gençlik Merkezindeki faaliyetler yeni bir boyut kazanıyor. Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi bünyesindeki Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi bundan böyle faaliyetlerini 75. Yıl Gençlik Merkezinde yürütecek.

İki kurum arasında gerçekleşen protokol için 75. Yıl Gençlik Merkezinde imza töreni düzenlendi. Protokol, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hatun Sarıkaya, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay arasında imzalandı.

Protokol öncesi konuşan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, "Bugün Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile gençlerimize yönelik birlikte yürüteceğimiz bir hizmetin protokolünü yapıyoruz. Gençlik danışma merkezi ve sağlık hizmetleri merkezi olarak halk sağlığı kurumuna bağlı bir merkezimiz ilimizde faaliyet göstermekteydi. Ancak o binanın belediyeye devredilmesiyle yeni bir yere ihtiyacımız oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de kendileri aynı amaca yönelik hizmet verdikleri gençlik merkezinde birlikte hizmet verebileceklerini söylediler. Bu hizmetin iki kurumla birlikte yapılmasının bir sinerji yaratacağını, birbiriyle bağlantılı hizmetlerin gençlere verilmesi çok önemli. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları gençlik dönemleriyle ilgili sorunlarına danışmanlık hizmeti vermek, gerekiyorsa tedavi gerekiyorsa yönlendirmeyi yapmak için bu merkezden her türlü hizmeti alacaklar" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hatun Sarıkaya ise, "Müdürlüğümüzce, spor faaliyetlerimizin yanı sıra Gençlik Hizmetlerinin de önemsendiğini biliyorsunuz. Önemli olan burada çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyup, hayatlarına daha sağlıklı ve mantıklı yön verebilmek için her anlamda biz uzman personelimizle kendilerine yol ve yön gösterici bir misyon üstleniyoruz. Bugünkü protokolümüzün gençlerimize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu protokol kapsamında gençlerin bedensel gelişimden ruhsal durumlarına kadar profesyonel bir ekipten teknik destek alacağız. Arkadaşlarımız kendi konularında uzman. Biz birlikte çalışmaktan dolayı çok keyifliyiz. Umut ediyorum ki bu protokol Manisa gençliği için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise imzalanan protokolün önemine değinerek, "İki kurumumuz beraber çalışmanın şartlarını bir protokole bağlamışlar. Bundan sonra beraber çalışacaklar. Bu tip işbirlikleri bizleri de mutlu ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni bir bakanlık. Eskiden Spor’du gençlik de eklendi. Gençlik Hizmetleri önemli bir yer teşkil etmeye başladı. Manisa’da da bu faaliyetlerin yürümesi lazım. Spor deyince, gençlik deyince, halk sağlığı deyince biliyorsunuz gündemdeki konuları dile getirdiğimiz bir bonzai sorunu var. Gençliğimizin her türlü sorununu çözmek konusunda ciddi bir şekilde uğraşıp çözmek için uğraşacağız. Her iki kurumumuza da teşekkür ediyorum" dedi.

İmzalanan protokolün ardından Vali Bektaş merkezi gezerek Dr. Ziya Tay ve Hatun Sarıkaya'dan bilgi aldı.

10-24 yaş arası gençlere ücretsiz olarak hizmet verecek olan merkezde 1 doktor, 1 psikolog, 3 danışman ebe, 1 hizmetli tam zamanlı olarak, 1 diyetisyen ve 1 sosyal çalışmacı da yarı zamanlı olarak görevlendirildi. Hizmet sunumunda gençlerin büyüme, gelişme, beslenme, cinsel gelişim ve psikososyal gelişim gibi konulardaki sorunlarına çözüm getirmek ve doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak amaçlanıyor. Merkezde belirlenen hedeflere ulaşmak için hem bireysel danışmanlık verilecek hem de gençlere ve ebeveynlerine yönelik grup eğitimleri yapılacak.