Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik’e , Matrak Sporu Kurucusu Efkan Çalış, Dünya Matrak Derneği Türkiye Temsilcisi Abdülvahit Alagöz, Dünya Matrak Derneği Rusya Temsilcisi Sergey Mishenev, Matrak Antrenörü ve Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ediz Barış , Rus Matrak Sporcuları ve Wushu İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya makamında ziyarette bulundular.

   Gerçekleştirilen ziyarette, Rusya ve Türkiye’ ye dair dostluğu tazelediklerini dile getiren Matrak Sporunun kurucusu Efkan Çalış; “Dünya Matrak Derneği Rusya Temsilcisi Sergey Mishenev ve Sporcuları ile daha evvel Rusya’da ikikez eğitim semineri vererek çalışmalarda bulunmuştuk. Türkiye’ye gelme sebepleri hem güzel ülkemizin örf adet ve göreneklerini tanımak, kültürel bir alışverişte bulunmanın yanı sıra Osmanlı Şehzadelerinin ve Yeniçerilerin Kılıç eğitimide diyebileceğimiz Matrak Sporunu biraz daha iyi öğrenmek ve geliştirmektir. Bunun içinde Şehzadeler Şehri güzel Manisamızı seçtik. Manisamızda daha evvel Antrenör Kursu , Hakem Kursu açıp şampiyona düzenlemiştik. Manisa halkı fıtraten sporumuza çok uygun. Bugün kendiside başarılı bir Federasyon başkanı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Murat Özmekik’i ziyaret edip, kendisinin tecrübelerinden faydalanıp, tavsiyelerini dinledik. Burada bir Matrak Türkiye Şampiyonası düzenlenmesinin çok iyi olacağını, kendisininde İl Müdürü olarak herzaman destek vereceklerinin sözünü verdiler. Nezaketinden dolayı sayın il müdürümüze çok teşekkür ederiz.”dedi.

   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik ise” Gerçekleştirilen ziyaret bizleri çok memnun etti. Rusya ve Türkiye Kardeşliğini görmek ve göstermek bizler için çok mutluluk verici. Matrak Sporu her nekadar yaygın hale gelmemiş olsa da, büyük bir hızla başarılar kaydetmeye başladı. Başarılarının devamını diiyor ziyaretlerinizden ötürü çok teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.