Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Bağlı Şehzadeler Gençlik Merkezi, suyun önemine dikkat çekmek amacıyla karikatür atölyesinde eğitim alan çocukların üretmiş olduğu çizimlerden ilham alarak  “Suyun Hikayesi” adlı bir proje hayata geçti.
Gençlerin hazırladığı 9 bin adet boyama kitabı öğrencilere dağıtılacak. Proje kapsamında yarışma düzenlenecek ve su tüketimine dikkat çeken 3 güzel fikre ödül verilecek. Manisa Gençlik Ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Gönüllülük bilinci ile su elçileri olarak çevrelerinde gereksiz su israf eden kişileri uyaracaklarını ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmaları konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz” dedi.
Canlıların yaşam kaynağı olan su, toprakta ürün yetiştirilmesi, temizlik, çeşitli kişisel ihtiyaçların karşılanması ve içme suyu olarak kullanılması açısından hayatın her alanında ihtiyaç duyulan doğal bir kaynaktır. Ancak sıcaklık ortalaması giderek artan dünyada ortaya çıkan küresel ısınma tehdidi, akarsuların kurumasına yol açarak temiz su kaynaklarının yok olmasına neden olmakta ve bilinçsiz su tüketimiyle barajlardaki doluluk oranı giderek azalıyor.  Türkiye'nin suyu yakın gelecekte tükenebilir. Bugün tasarruf yapmaya başlamazsak, yarın tasarruf yapacağımız suyumuz olmayabilir. Bugün duştan bulaşığa tüm alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirme vakti. Gün harekete geçme günü. Yarının suyunu kurtarmak için, hemen harekete geçmemiz gerekiyor.
UYGULAMA VİCDAN KARAOSMANOĞLU İLKOKULUNDA BAŞLADI
Bu kapsamda Manisa Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Şehzadeler Gençlik Merkezi karikatür atölyesinde eğitim alan çocukların üretmiş olduğu çizimlerden ilham alarak  “Suyun Hikayesi” adlı bir proje başlattı. Proje ilk olarak Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda uygulamaya geçti.  Etkinliğe Manisa Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Tuğan,  Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Şehzadeler İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Erhan Özel, Gençlik Merkezi gönüllüleri katıldı.
GÜZEL FİKİR SUNANLARA ÖDÜL VERİLECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Güzel Sanatlar Atölyesinde resim eğitimleri alan gençler bu konuda çalışmalar yürüttü ve son olarak bu çalışmalar bir boyama kitabı haline geldi. Boyama kitaplarımız Bakanlığımızın onayından geçerek İl bazında 9 bin çocuğumuza ve ebeveynlerinin evine girecek. Çocukları ile faaliyet yapmış olacaklar. İl Müdürlüğümüzce bastırılan Suyun Hikayesi adlı boyama kitabını ve boyama kalemlerini ücretsiz olarak, okullarımızdan başlayarak hediye ediyoruz. Sonrasında bir küçük yarışma düzenleyip, su tüketimi ile ilgili ortaya çıkan üç güzel fikre ödül vermeyi planlıyoruz. Bu yarışma ile gençlerimize ve verdikleri fikirlere önem verdiğimizi onlara göstermeyi hedefliyoruz. Gönüllülük bilinci ile su elçileri olarak çevrelerinde gereksiz su israf eden kişileri uyaracaklarını ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmaları konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.