Manisa Görme Engelliler İl Temsilciliği ve Satranç İl Temsilciliği’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği Görme Engelliler İl Birinciliği Satranç Turnuvası sona erdi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Gediz Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva iki gün sürdü. 20 sporcunun yarıştığı turnuvada müsabakalar görme engellilere özgü satranç takımı ve normal takımlarla oynandı.

Müsabakalar sonucu büyükler kategorisinde Yusuf Solak birinci, İsrafil Kaplan ikinci, İmdat Şanlı üçüncü, Halit Çıplak dördüncü, Başak Su Güngör beşinci oldu. Gençler kategorisinde Recep Tan birinci, Onur Çakal ikinci, İsmail Uysal üçüncü, Fetullah Atay dördüncü, Mert Üzel beşinci, Ferit Ünsal altıncı olmayı başardı. Bayanlar kategorisinde ise Meryem Doğan birinciliği elde etti.

3 kategoride gerçekleşen maçlar sonucu Gediz Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törene Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya İpek, Spor Şube Müdürü Mustafa Buldu ve Görme Engelliler İl Temsilcisi Mehmet Göktaş katıldı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya İpek, Spor Şube Müdürü Mustafa Buldu ve Görme Engelliler İl Temsilcisi Mehmet Göktaş verdi.

Başarılarından dolayı sporcuları kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya İpek, “Biz engelli kardeşlerimizi sadece bir gün değil her gün düşünüyoruz. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bütün tesislerimiz ile engelli bireylerin hizmetindeyiz.  Tüm branşlarda gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde ilk önce engelli bireyleri düşünüyoruz. Bu günde Manisa Görme Engelliler İl Temsilciliği ve Satranç İl Temsilciliği güzel bir turnuva düzenledi. Bu turnuvada sadece görme engelliler yarıştı. Biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak görme engelli kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.