YUNUSEMRE İLÇESİ  YUNT DAĞI MAHALLELERİ SPORLA BULUŞUYOR

Yunusemre İlçesi Yuntdağı Mahalleleri Yaz Spor Okulları Projesi kapsamında sporla buluşturulan Yuntdağlı öğrencilere, düzenlenen etkinlikte çok amaçlı spor salonunda kıyafet ve malzemedağıtımı yapıldı.

Yunusemre Kaymakamlığı, Yunusemre Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirilen Yunusemre İlçesi Yuntdağı Mahalleleri Yaz Spor Okulları Projesi kapsamında spor eğitimi alan öğrencilere malzeme desteği yapıldı.  Malzeme desteği etkinliğine Yunusemre Kaymakamı  Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulmuttalip Yıldırım, Yunusemre Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Arif Alkan ve öğrenciler katıldı.

AMAÇ HEM ÇOCUKLARI SPORLA BULUŞTURMAK, HEM DE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK

Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulmuttalip Yıldırım etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yunusemre Kaymakamlığı, Yunusemre Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde uygulanacak ücretli yaz spor faaliyetlerinin dışında kalan öğrencilere de sosyal ve sportif faaliyetlerle ulaşmak için bu projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimizi ilgi duydukları bir spor branşı ile tanıştırarak, spor ortamında bulunmalarını sağlamak, istismar, şiddet, madde bağımlılığı ve her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara en doğru biçimde spor kültürünü kazandırmak, ruh ve beden sağlığını geliştirerek kabiliyetleri ölçüsünde spor faaliyetlerine yönlendirmek, aynı zamanda lisanslı sporcu alt yapısını oluşturmak üzere ilçemiz mahallelerindeki ortaokulların 5-6-7. Sınıflarından öğrencilerimize yönelik; Yüzme, tenis, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında faaliyetlerinin yaz tatili süresince ücretsiz olarak gerçekleştirilmekte. Yuntdağı bölgesindeki 37 mahalleden 230 kız ve erkek öğrencilerimizin 11 ayrı servis ile Yunusemre Belediyemizin katkılarıyla haftada iki gün iyi ayrı branş çalışmasına taşınmakta. Yunusemre Kaymakamlığı öğrencilerimizin spor kıyafetlerini temin etmiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tesislerini ücretsiz bu öğrencilerimize açmış ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz 14 Beden Eğitimi Öğretmeni ve antrenörü çalıştırıcı olarak görevlendirmiştir. 21 Temmuz -28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen bu proje çalışması içerisinde öğrencilerimiz ayrıca ağız diş sağlığı ve sağlıklı beslenme spor eğitiminde de geçecekler” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİ, ŞAPKALARI ÇOCUKLARA TEK TEK GİYDİRDİ

Atatürk Yüzme Kompleksi içerisindeki Basketbol salonunda düzenlenen etkinlikte eğitim gören çocuklara tek tek Yunusemre Belediyesi logolu birer de şapka hediye eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, her çocuğun şapkasını kendi elleriyle taktı. Çocuklara spor eğitimlerinde kullanabilmeleri için eşofman takımları, yüzme boneleri, spor çantaları hediye edildi. Daha sonra hediye edilen basketbol toplarından birini alarak basket atışları yapan Başkan Çerçi’nin her attığı baskette çocuklar büyük alkış yaptılar.