“Haydi Vicdan Taekwondoya” Projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu arasında yürütülen Taekwondo kurslarında ilk kuşak sınavı Gediz Spor Salonları’nda yapıldı. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman minik tekvandocuların bu heyecanına ortak oldu.

22 sporcunun bir üst kuşağa geçtiği sınavın Komisyon Başkanlığını Milli Takım Antrenörü Süleyman Başar yaparken, projenin yazarı Serap Aydeniz ise yılda üç kez yapılan kuşak terfi sınavının ilkini gerçeleştirdiklerini belirtti. Sınavlarda ayrıca Bölge hakemi Fikri VURAL ve projenin antrenör olarak görevlisi Zekai Demir  görev aldı.

Aydeniz, dört ay önce yetenek seçimi ile belirlenen çocukların ilk sınavlarını başarıyla geçtiklerini vurguladı.   Aydeniz, “Bu çalışma neticesinde Türkiye Şampiyonu sporcular yetiştirme arzusundayız. Projenin antrenörlüğünü Zekai Demir hocam yapmakta. Haftanın üç günü çalışmalarımız devam etmekte. Yürütülen çalışmada başta İl Müdürlüğümüz olmak tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşak sınavına katılan Manisa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Dr. Savaş Duman, bu tür projelerin çocuklarımızı iyiye ve doğruya yönlendirme açısından son derece faydalı olduğunu belirtti. Duman, “Minik tekvandocularımızın bugünkü heyecanı bizleri gururlandırdı. Küçük yaşlarına rağmen gösterdikleri başarıyı takdir ediyoruz.  Bu çocuklarımızın ileride bayrağımızı daha büyük başarılarda dalgalandıracağına inanıyorum.  Böyle projeler çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması açısından çok büyük bir önem arzediyor.  İl Müdürü olarak bütün spor branşlarına çok önem veriyoruz. Vermiş olduğumuz bu önem çocuklarımızın geleceği içindir. Ne kadar çok sporcu yetiştirirsek ülkemize o kadar çok hizmet etmiş oluruz” diye konuştu.