Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde Alaşehir Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı çerçevesinde İlçedeki Ortaokulları arasında en yavaş bisiklet sürme yarışması yapıldı.

Pist üzerinde yapılan yarışta, parkur boyunca bisikletten düşmeme, ayağı yere değdirmeme, dengede kalabilme şartlarını yerine getirerek hedefe en son varabilen yarışmacılar dereceye girdi.

Dereceye giren yarışmacılara hediyeler verildi.

Alaşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Onur KATAR, "Öğrencilerimize sportif etkinliklerde görev almaları, okullar arası dostlukların geliştirilmesi, özel yeteneklerin sergilenebilmesi ve ortaya çıkarılabilmesi için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Zorunlu bir yarışma olmamasına rağmen yarışmaya katılan öğrencilerimizi gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum."dedi.

Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ise Kaymakam, "Bu tür yarışmalarda amaç; öğrencilerin sportif etkinliklerde rol alması, sporcu ahlakı, arkadaşlık, dostlukların geliştirilmesi, toplum karşısında davranışlarını geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu tür yarışmalarda tüm yarışmacıları birinci olarak kabul ediyoruz. Çünkü önemli olan yarışmalar katılmaktır. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum." diye konuştu.