Turgutlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Futbol Tenisi Turnuvası 58 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 63 sporcu öğrenci katılımı ile yapıldı.

Turgutlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğün spor salonunda düzenlenen törenle Futbol Tenis Şampiyonasında Dereceye giren okul ve öğrencilere kupa, madalya ve katılım belgeleri verildi. 
 
Manisa Futbol Tenis Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Mustafa Sunkur,” yaptığı konuşmada futbol tenisi faaliyetleri için federasyonun kurulmasının gerekliliği üzerinde durarak bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. 
Turgutlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ufuk Özlem ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; "100 yıldır dünyada, 80 yıldır da Türkiye'de oynanan Futbol Tenisi branşının Turgutlu’da aktif hale geleceğine inanıyorum. Bizlerin de bu çorbada bir tuzu bulunsun istedik. Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü olarak futbol tenisinin Turgutlu'da da aktif hale gelmesini istiyoruz. Gelecek yıl düzenlenecek olan Üniversiteler arası Futbol Tenisi Şampiyonasını ilçemizde düzenlemek istiyoruz. Bu branşta asıl olan fair play. Şu an ülkemiz sporunun en çok ihtiyaç duyduğu konu sporda barış, dostluk olgusu. Bu branş ne kadar aktif hale gelirse fair play ruhunun da o kadar canlanacağına inanıyorum."

Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ise: “Turgutlu okullarında 30 bine yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerin Turgutlu’da yapılan modern Gençlik Merkezi’ndeki kurslara ve sportif faaliyetlere katılmasını istedi.
Türkiye Futbol Tenis Platformu Başkanı Orhan İçin ise yaptığı konuşmada yıllar önce Türkiye’de futbol tenisinin kurulduğunu, yapılan çalışmalar ile bu sporun şimdi ilgi gördüğünü belirtti. İçin, bu sporun okullardaki öğrenciler tarafından oynandığını açıklarken, futbol tenisi branşının Turgutlu’da da aktif hale geleceğine ve büyük bir ilgi göreceğine inandığını açıkladı. 

Panele, temsili Milli Takım antrenörleri, ilçede görev yapan 58 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 63 sporcu öğrenci katıldı. Gençlik Merkezi’nde öğlenden sonra da 9 lisenin öğrencilerinin katıldığı Futbol Tenis Şampiyonası yapıldı. Dereceye giren okul ve öğrencilere kupa, madalya ve katılım belgeleri dağıtıldı.