Osmanlı Döneminde hem eğitim hem spor eğitimi vererek gençleri geliştiren Güreş Tekkeleri Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezinde yeniden hayat buluyor. Güreş eğitimi alan sporcularımıza vereceğimiz Osmanlıca Kursu ile onların Ecdadın geleneğini sürdürmelerini sağlayacağız hem de vereceğimiz değerler eğitimi ile manevi değerlerini daha iyi benimsemeleri sağlanacak.  Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Dr. Savaş Duman’ın katılımıyla bugün açılışı yapılan kurs bu konuda atılacak olan birçok adımdan ilkiydi. 

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğü ile başlayan proje ile Yunus Emre Güreş Takımı öğrencilerine Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezinde Osmanlıca dersi verilecek. Hayrat Vakfı tarafından verilecek eğitim sadece Osmanlıca ile sınırlı kalmayıp değerler eğitimi ile de güçlendirilecek.  Böylelikle Osmanlıda sporcu yetiştiren ve onları eğiten
Güreş Tekkeleri yeniden hayat bulacak. 

Bugün açılışı yapılan kursa ziyarette bulunan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz sayın Dr. Savaş Duman güreşçilere gençlere yaptığı açıklamada “ Peygamber Sporu olan güreş, Osmanlıda Güreş Tekkelerinde öğretiliyordu. Sizlerle birlikte bu ruhu yeniden canlandırmak istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek gençlere ne kadar önemli olduklarını vurguladı.