Yunusemre Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle organize ettiği program, birbirinden renkli ve anlamlı gösterilere sahne oldu. Engelliler, yetenekleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

Tören; engelli öğrencilerin şiirleriyle başladı. Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Dr. Savaş Duman, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya ve Hakan Akyol ile çeşitli engelli derneklerinin başkan ve üyeleri ile vatandaşlar etkinliği izlediler.

Daha sonra konuşmalar yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bir gün veya bir hafta engellerle ayrılması anlamlı. Biz bununla yetinemeyiz. Biz bir toplumsak, bir milletsek birlik ve berberliğimiz göstermeliyiz. Bu etkiliğimiz de bunun örneğidir.” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise Türkiye nüfusunun da yaklaşık %13’ünün çeşitli nedenlerle engelli olduğunu hatırlatarak, “Ve çok kıymetli cefakar ve vefakar anneler babalar. Hepiniz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Yunusemre Belediyesi ile beraber düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Bilindiği üzere 3 Aralık tarihi, Birleşmiş Milletler’ in 1992 yılında aldığı bir kararla, ’Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi, Türkiye nüfusunun da yaklaşık %13’ünün çeşitli nedenlerle engellilik durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeni ile engelli sayısı da artmaktadır. Manisa’da da bu doğrultuda halkımızın hizmetine açtığımız ve yoğun talebin yaşandığı Engelli Sporcular Koordinasyon Merkezini tüm spor alanlarını engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla her noktaya erişim sağlayabileceği bir şekilde dizayn etmenin gayreti içerisindeyiz. Yakın zamanda açılmış olmanın eksikliklerini anlayışla karşılayacağınızı ve talepler konusunda sabır göstermenizi rica ediyorum. “Niyet Hayır akıbette hayır olur. İnşallah.” Bugün, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülkemizin her köşesinde devam eden yeni tesis çalışmalarında engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla adapte olabileceği spor alanları oluşturulmuş, spor alanlarından engelleri kaldırabilmek adına büyük adımlar atılmıştır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neler başarabildiklerini yakinen biliyorum. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyor, özellikle engelli sporcularımızı, hayata tutunma şevkleri ve bu yolda gösterdikleri çaba nedeniyle bir kez daha tebrik ediyorum. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmayarak sözlerime Hz.Peygamberin bir hadisiyle veda etmek istiyorum. "Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği fakat şöyle olacak diye bir yemin etseler, isteklerini Cenab-ı Allah'ın geri çevirmediği kimselerdir." Hepinizi Allah’a Emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun ” dedi.

Konuşmaların akabinde sahneye Soma Spastik Kafkas Ekibi çıktı. Yaptıkları figürlerle izleyenlere duygusal anlar yaşatan ekip, gösterinin sonunda Türk Bayrağı açarak salondan büyük alkış aldılar.

Programın bu bölümünde tiyatro oyuncusu Furkan Göral, tekerlekli sandalyede salona seslenerek anlamlı mesajlar verdi. Gösteri gereği tekerlekli sandalyesinden yere düşen Göral’ı, Başkan Dr. Çerçi ve İl Müdürü Dr. Duman yerden kaldırdı.  Bu sırada duygusal anlar yaşandı.      

Daha sonra tek kişilik illüzyon gösterisi ilgiyle izlendi. 

Şükran Bilginer Bateri Grubu Gösterisi ise en çok ilgi çeken gösterilerden biri oldu.   

ENGELLİLER BOL BOL EĞLENDİ

Etkinlik; Gol Bol Görme Engelliler Futbol Maçı, Tekerlekli Sandalye Tenis Müsabakası, Zihinsel Engelliler Masa Tenisi Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi ve Kına Gecesi ile devam etti.

Engelli Jimnastik Gösterisi ve Madalya Töreninin ardından salondaki tüm engelliler hep bir ağızdan şarkı söyleyip dans ettiler.

Yunusemre Belediyesi tarafından yarışmacılara ve engellilere çeşitli hediyeler verildi. 

Yunusemre Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak organize ettiği program Türkü Kız Nuşin’in Halk Müziği Konseri’yle son buldu.