Manisalıları sporla bütünleştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, minikleri de unutmadı. Manisa 19 Mayıs Stadyumu Tarzan Tribünü altında bulunan Cimnastik Salonu’nda çalışmalarını sürdüren çocuklar müzik eşliğinde sporu eğlenerek yapıyorlar.

Manisalı minikler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Salonu’nda hafta sonlarını eğlenceli bir şekilde spor yaparak geçiriyor. 5 ve 8 yaş arası çocuklar Cumartesi-Pazar günleri saat 10:30-11:30, 11:30-12:30 ve 12:30-13:30 saatleri arasında etkinlikler yapıyor. Yorucu olduğu kadar eğlenceli dakikalar geçiren çocuklara eğitim veren Antrenörler Mehmet Ali Ekin, Taha Başoğul, Mustafa Işıkgöz, Fatmanur Aytar, Özüm Özçelik, Büşra Baran ve Bertan Karanfil katılımın her hafta arttığını söylediler.

Antrenör Mehmet Ali Ekin yaptığı açıklamada, “Temel cimnastik eğitiminde denge, koordinasyon, refleks, algı, kuvvet ve esneklik gibi genel koordinatif yetiler öğretiliyor. Bu beceriler kazanıldıktan sonra ister bireysel sporlarda ister takım sporlarında çocuklarımız branşa bir adım önde başlayacaktır. Farkı fark edilecek olan sporculardan olacaklardır. Cimnastik hem kız, hem erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimini sağlayan olimpik bir branştır. Bu yüzden aileler çocuklarını küçük yaşlardan itibaren bu spora yönlendirmesi çok önemlidir. Hafta sonları çok eğlenceli parkurlarda çalışmalar yapıyoruz. Dileyen aileler de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Salonu’nda yapılan çalışmalara çocuklarını getirebilirler. Cumartesi ve Pazar günleri 10:30 ile 13:30 saatleri arasında burada oluyoruz” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr.Savaş Duman’a verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Ekin, son olarak kendi çalıştırdıkları çocukların arasından başarılı ve yetenekli olan isimleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine kazandırdıklarının altını çizdi.