Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği Tematik Gençlik Kamplar programı kapsamında Manisa'da düzenlenen "tarih kampı", Celal Bayar Üniversitesi tarih bölümü öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Manisa'daki bir otelde düzenlenen tarih kampın açılışı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinatörlüğü Daire Başkanı Özgül Özgüleç, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Dr.Savaş Duman, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik'in katılımıyla yapıldı.

Çelik, kamp çalışmasıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kamp ile iki grup halinde 50 tarih bölümü öğrencisine "1915 Ermeni tehciri ve günümüze yansımaları", "Çanakkale savaşları", " Ortadoğu 'daki sorunların sebepleri ve Türkiye Ortadoğu konusunda ne yapmalıdır" ile "Türk devletleri ve Türkiye ilişkileri" konu başlıklarında seminerler verileceğini belirtti.

Bu kamp ile bir milletin geleceği olan gençlerde tarih bilinci oluşturmayı amaçlandığını ifade eden Çelik, 17 Kasım'a kadar sürecek tarih kampında, eğitim seminerlerinin yanı sıra Manisa'daki tarihi yerlere geziler düzenleneceğini kaydetti.