Balkan Taekwondo Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Balkan Taekwondo Şampiyonası 11-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Slovenya-Maribor'da gerçekleştirildi.

11 ülkenin katıldığı Yıldızlar Balkan Şampiyonasında ülkemizi 37 kg.’da temsil eden Başar Taekwondo Spor ve İhtisas Kulübü sporcusu Aleyna Gökçe Başar, Sloven-Bulgar ve Sırp rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde Türk sporcuya yenilerek Balkan ikincisi olan Başar, İlimiz ve Ülkemiz adına elde ettiği başarıyla göğsümüzü kabarttı.

Türkiye Taekwondo Federasyonun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası ise, 15-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirildi. Müsabakaya İlimizi Temsilen katılan Başar Taekwondo Spor ve İhtisas Kulübü sporcusu Berkay Görgülü, 172 Kulübün katıldığı Şampiyonada 87 kg yarışarak Türkiye üçünclüğünü elde etmeyi başardı.

Başarılarını taktim etmek üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman’ı makamında, Taekwondo İl Temsilcisi Gökhan Budak, Başar Taekwondo Spor ve İhtisas Kulübü Başkanı ve Antrenörü Süleyman Başar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekwondo Antrenörü Serap Aydeniz ve Başarılı Sporcuları Aleyna gökçe Başar, Berkay Görgülü ile ziyaret ederek, madalyalarını sundular.

Gerçekleşen ziyaretten memnuniyetini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “ Balkan Şampiyonasında Aleyna Gökçe Başar’ın ve Kulüpler Türkiye Şampiyonasında Berkay Görgülünün göstermiş olduğu başarılardan, Ülkemiz ve İlimiz adına bize tattırdıkları gururdan ötürü çok teşekkür ediyorum. Başarılarının Balkan Şampiyonasında değil Avrupa Şampiyonasında da devam edeceğine inanıyorum. Milli Bayrağımızı dalgalandırıp gururumuz olmayı sürdüreceğinizden hiçbir şüphem yok. Elimizden gelen tüm desteklerle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak arkanızda destekçiniz olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Başar Taekwondo Spor ve İhtisas Kulübü Başkanı ve Antrenörü Süleyman Başar, “Manisa taekwandosuna verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hedeflerimiz büyük ve İl Müdürümüz olarak desteğinize her zaman ihtiyaç duyacağız.” Diyerek sözlerini noktaladı.