KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Manisa Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programı tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan 23 girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen sertifika törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik ve girişimciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, “Girişimcilik Destek Programı kapsamında ilimizde 103 eğitim tamamlanmış, toplam 2 bin 813 mezun verilmiştir. Mezun girişimci adaylarının 330’u iş yerlerini açmış ve 3 milyon 500 bin 598,46 TL hibe ve 1 milyon 94 bin 987, 47 TL’si faizsiz kredi olmak üzere toplam 4 milyon 595 bin 585,93 TL destek ödemesi yapılmıştır. Bu eğitimlerin açılmasında, sahada eğitim salon ve imkanlarının tesis edilmesinde ticaret ve sanayi odalarımızın, belediyelerimizin, esnaf odalarımızın, üniversitemizin ve bazı derneklerin katkısı büyüktür” dedi.

Özçevik’in ardından kısa birer konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, başta Manisa olmak üzere Türkiye için yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı KOSGEB’e teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları verildi.