Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2017-2018 Okul Sporları faaliyet programında yer alan okullar arası genç kızlar ve genç erkekler Hentbol İl Birinciliği müsabakaları 194 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.  
Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan Okullar arası Genç kız ve genç erkekler Hentbol Manisa İl Birinciliği Müsabakaları’na 14 okul ve 194 sporcu katıldı. Hayli çekişmeli geçen maçların ardından
genç kızlar kategorisinde birinci olan Manisa Spor Lisesi, Okullar arası Grup Müsabakaları’nda Manisa’yı temsil edecek. Zübeyde Hanım MTAL ikinci, Cahit Gönlübol MTAL üçüncü, Saruhanlı Anadolu Lisesi dördüncü olurken, erkekler kategorisinde ise İl birincisi Salihli İMKB MTAL, ikinci Manisa Spor Lisesi, üçüncü Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi And. Tek, Manisa Anadolu Lisesi dördüncü olma başarısı gösteren takımlar oldu. Birinci olan Salihli İMKB MTAL Okullar arası Grup Müsabakaları’nda Manisa’yı temsil edecek.
Oynanan final maçları sonrası düzenlenen törende dereceye giren takımlara madalyaları ve kupaları, Satın Alma Şube Müdürü Volkan Sarıtaş, İşletmeler ve Özel Kalem Müdürü Erhan Özel, Spor Şube Müdürü Özcan Özen ve Okul Sporları Şube Müdürü Mustafa Buldu tarafından verildi.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Okul sporları müsabakalarında öğrencilerimiz hem eğitim hem de spor etkinliğini bir arada yapma fırsatı buluyor. İl Müdürlüğü olarak spor tesislerimizi en etkin bir şekilde kullanarak öğrencilerimize en iyi spor ortamını sağlamak, gençlerimizin akademik başarılarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine de katılımlarını sağlayarak kendilerini geliştirme fırsatı sunuyoruz.  Hentbol İl Birinciliği turnuvasına katılan tüm okul takımlarımızı tebrik ediyorum. İl birincisi olan ve gruplarda ilimizi temsil edecek olan takımlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.