Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Avrupa Badminton Federasyonu As Başkanlığına seçildi.

            Avrupa Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu, İrlanda’nın Başkenti Dublin’de toplandı. Toplantıda Başkan, As Başkan ve 3 Yönetim Kurulu üyeliği için seçim yapıldı. Avrupa Badminton Federasyonu Başkanlığı’na tek aday olan Belçikalı Gregory Verpoorten seçilirken, As başkanlık için Danimarkalı aday Klavs Andreassen ile yarışan Türkiye Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik, 40 oydan 22’sini alarak hedefine ulaştı. Yönetim Kurulu üyeleri ise, İngiliz Kevin Scott, İrlandalı Richard Vaughan ve Fransız Jean-Marc Serfaty seçildi.

          Aynı zamanda Akdeniz Ülkeleri Badminton Federayonu Başkanlığı ve Balkan Badminton Federasyonu As Başkanı olarak görev yapan Murat ÖZMEKİK, konu hakkında yaptığı açıklamada, ‘’Amacımız Türk Badmintonunu daha ileri noktalara taşımak ve bunun içinde Uluslar arası alanda gerek sahada ve gerekse masada güçlü olmak ve sesimizi duyurmak. Amacım ülkem ve milletimi en iyi şekilde temsil etmektir. Bundan böyle ülkemiz daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak.’’ dedi.