Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen "Gençlerle Hasbihal" etkinliği kapsamında, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Hasan Kaçan’ın (Heredot Cevdet) katılımıyla “Tarihin Satır Araları” söyleşi programı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu’nda gençlerle buluşan söyleşi programında Kaçan'a, Eda Karaytuğ ve müzisyen grubu eşlik etti.

Kaçan, gençlere, tarihte ve günümüzde yaşanmış kahramanlık hikayelerini anlattı.

Özellikle Çanakkale zaferi, 15 Temmuz gecesi ve Anneler üzerine anlattığı anektotlar, okuduğu şiirle

İzleyicilere duygusal anlar yaşatan Kaçan, Bazı kahramanların bilindiğini ve bazılarının ise gizli kaldığına işaret eden Kaçan, "İstiklal harbinde cepheye mermi taşıyan da onlardır, 15 Temmuz'da kamyonun direksiyonuna geçip, hainin üzerine üzerine gözünü kırpmadan yürüyen de onlardır, annelerimiz. Varlığıyla yokluğunu belli etmeyen sessiz kahramanlar annelerimiz." diye konuştu. Heredot Cevdet, izleyicileri kahkahalara boğarken zaman zaman da okuduğu şiirlerle duygusal anlar yaşattı. Eda Karaytuğ ve Göksel Baktagi'nin şarkılarla eşlik ettiği Herodot Cevdet ile Tarihin Satır Araları Manisalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Programı, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hatun Sarıkaya Yipek, Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Gençlik Merkezleri Müdürleri, Gençler ve Aileler katıldı. Söyleşiyi izleyenler tarafından oldukça beğenildi.

Program sonunda Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hatun Sarıkaya Yipek, Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak tarafından Hasan Kaçan,  Eda Karaytuğ ve müzisyen grubuna çiçek ve mesir macunu ürünlerinin bulunduğu sepet hediye etti.