Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın 10 Kasım mesajı şöyle:

"İstiklal Mücadelesinin önderi, büyük komutan Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü vefâtının 78. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

Dün kanıyla bedel ödeyerek vatanına sahip çıkan yüce milletimiz bugün de vatan sevgisinden aldığı güçle zorlu bir bağımsızlık mücadelesinden alnının akıyla çıkmıştır. Vatanını işgal edenlere karşı, dün Gazi Mustafa Kemâl ve silah arkadaşlarının önderliğinde bir destan yazan aziz milletimiz; iradesini gasp edenlere karşı bugün de direniş ve diriliş ruhuyla ayağa kalkmıştır. Bu şahlanış ikinci İstiklal Harbimiz olmuştur.

Tarihin hiçbir döneminde iç ve dış düşmanların yakasını bir türlü bırakmadığı ülkemizi, milli birlik ve beraberlik duygusuyla Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Gazi Mustafa Kemal’in zekasına ve kabiliyetine güvendiği gençlerin omuzlarında yükselecek olan ülkemiz ismini dünyaya her alanda başarıyla duyurduğunda minnet borcumuzu ancak ödemiş olacağız.

14 yılda inşa ettiğimiz Yeni Türkiye vizyonuyla, demokrasi ve milli egemenliğe bağlılığımızla ve dünya çapında reformlarımızla ülkemizi adım adım 2023’e taşıyoruz. 93 yıl önceki ruhla yürüdüğümüz bu yolda cesareti ve başarısı ile örnek teşkil eden Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha sonsuz minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum."

Akif Çağatay KILIÇ

Gençlik ve Spor Bakanı