Gençlik ve Spor Bakanlığımızın’nın geleneksel hale gelen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Manisa’da 7’den 70’e yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında, 81 ilde "57. Alay Vefa Yürüyüşü" düzenledi. Manisa’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezleri tarafından organize edilen anma programı kapsamında Hatuniye Camii’nde buluşan yüzlerce kişi sabah namazını kılarak şehitleri dualarla andı. Sabah namazının ardından vatandaşlara yarma çorbası ikram edildi. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İŞKUR Müdürü Salim Eroğlu, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kemal Koçkaya ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katıldığı etkinlikte çorbaların içilmesi sonrası 57.Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Hatuniye Camii’nde başlayan yürüyüş Garnizon Şehitliği’nde son buldu. Şehitlikte Kur'an-ı Kerim okundu ve  dualar edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman,  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Çanakkale şehitleri için anma etkinliği düzenlendiğini belirterek, “Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı etkinlikleri kapsamında il müdürlüğü olarak 57. Alay Vefa Yürüyüşü’nü düzenledik. Sabah namazında bir araya gelerek şehitlerimizin için dua ettik. Ardından namaz çıkışı vatandaşlarımıza yarma çorbası ikramında bulunduk. Gençlerimizle birlikte Garnizon Şehitliği’ne kadar yürüdük. Bizimle birlikte olan bu vefaya dahil olan Şehzadeler Belediyemize, kurum müdürlerimize ve  STK temsilcilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu gün Çanakkale’yi unutmadığımızı unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha gösterdik. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların şefaatlerine Cenabı Allah bizleri de nail etsin inşallah. Rabbim bir daha vatanımıza Çanakkale gibi bir savaş yaşatmasın” dedi.

57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü etkinliğine Şehzadeler Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Ensar Vakfı, İHH Manisa Şubesi ve Türkiye Gençlik Vakfı destek verdi.