Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Sahne Sırası Sende” sloganıyla başlattığı Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması’nın Ege Grup Finali Manisa’da yapıldı.

Şehzadeler Belediyesi Bedesten Nikan Salonu’nda düzenlenen yarışmayı Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Yılmaz Sertdemir, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Levent Tokay, Gençlik Merkezleri Proje Koordinatör Müdürü Gülseli Duman, 75. Yıl Gençlik Merkezi Müdürü Özcan Özen, jüriler, gençlik liderleri ve gönüllü gençler takip etti.

Manisa, Kütahya, İzmir, Uşak, Aydın, Muğla, Denizli ve Afyon illerinden 14-29 yaş arası 72 yetenekli genç, solo ses ve solo çalgı kategorilerinde birinci olabilmek için yarıştı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında eserlerin seslendirildiği yarışma, büyük çekişmeye sahne oldu.  

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 14-17 yaş kategorisi solo kızlarda Aydın’dan Göksu Özge Arslan, solo erkeklerde Aydın’dan Sedat Gezir, solo çalgıda Uşak’tan Muratcan Gündoğdu birinci oldu. 18-21 yaş kategorisi solo kızlarda Manisa’dan Pınar Aydın, solo erkeklerde Muğla’dan Mahmut Solmaz ve solo çalgıda Manisa’dan Tolgahan Diktaş birinci seçildi. 22-29 yaş kategorisi solo kızlarda Manisa’dan Funda Gül Aşıcı, solo erkeklerde Manisa’dan Ahmet Faruk Ayaz, solo çalgıda ise Aydın’dan Enes Uluç birinciliğe layık görüldü.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Yılmaz Sertdemir, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Levent Tokay,  75. Yıl Gençlik Merkezi Müdürü Özcan Özen ve jüri üyeleri verdi. Bölge finalinde birinci olan yarışmacılar, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacak.

MANİSA’DAN 4 BİRİNCİ ÇIKTI

Yarışmanın Manisa’nın ev sahipliğinde çok güzel geçtiğini belirten Gençlik Merkezleri Koordinatörü Levent Tokay, “Bugün çok güzel bir yarışmamız oldu. Yarışmaya Manisa ile beraber 8 ilimiz katıldı. Toplamda 72 gencimiz yarıştı. Yarışma sonucunda ilimizden de 4 birinci çıktı. Gençlerimiz iç içe kaynaşması konusunda Türk Müziğimizin yaygınlaşması konusunda bakanlığımızın bu güzel projesinde Manisa olarak ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

BİRİNCİLER DUYGULARINI DİLE GETİRDİ

18-21 yaş kategorisi solo kızlarda birinci olan Pınar Aydın, “Çok Heyecanlıyım. Korkular oldu, heyecanlar oldu ama hayırlısıyla geçtik inşallah finallerde de aynı başarıyı göstereceğim” dedi.

18-21 yaş kategorisi solo çalgıda birinciliği elde eden Tolgahan Diktaş, “Ben halk müziği adına yaptığım çalışmayı burada tanıtmak istedim. Bunu birinciliği layık görünmesi beni mutlu etti. İnşallah Türkiye finalinde birinci oluruz” diye konuştu.

14-17 yaş solo kız kategorisi birincisi Göksu Özge Aslan, çok mutlu olduğunu belirterek, “Mutluyum çünkü hayalim olan şeyi gerçekleştirmiş oldum. İlk başlarda biraz korkuyordum. İsmim okuduğunda çok şaşırdım ama çok da mutlu oldum. Tabiki güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

14-17 yaş kategorisi solo erkeklerde birinci olan Gezir, iyi bir yarışma olduğunu ifade ederek, “Hak eden kazandı. Diğerler yarışmacılar da çok iyiydi. Burada asıl amaç Türkiye’mizin geleceğini devam ettirmek” dedi.

22-29 yaş kategorisi solo çalgıda birinciliği elde eden Enes Uluç ise yarışmanın çok heyecanlı geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Türk müziğine gönül vermiş onlarca kardeşimiz buradaydı. Bizim için güzel bir hatıra oldu. Bu gerçekten ihtiyaç doyulan bir şeydi. Çok yetenekli olan gençlerimiz var. Müziğe gönül vermiş gençlerin kendilerini ifade etmeleri anlamda çok güzel bir platform. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”