Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Damla Projesi” kapsamında 15’i Türk 25’i yabancı olmak üzere 40 öğrenci, Manisa’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında 15’i Türk, 25’i yabancı olmak üzere toplam 40 üniversite öğrencisi, Manisa’yı gezdi. Gençlerin, aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması iÇin toplumsal girişime destek olmaları amacıyla başlatılan proje çerçevesindeki Manisa ziyareti 5 gün sürdü. Doğu Türkistan, Filistin, Özbekistan, Bosna-Hersek, Cezayir, Suriye, Çin, Kazakistan’dan gelerek Türkiye’de çeşitli eğitimler alan öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu eşlik etti. Manisa’nın tarihi yerlerini gezip, huzurevi ve rehabilitasyon merkezini ziyaret eden gençler ayrıca kırsal bölgelerde bulunan okullardaki öğrenciler ile de bir araya geldi.

ÖĞRENCİLERDEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE ZİYARET

Manisa programı kapsamında 40 üniversite öğrencisi ilk olarak huzurevini ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, sevgi bağı kurdukları huzurevi sakinleriyle uzun uzun sohbet etti. Hatırlandıkları için teşekkür eden huzurevi sakinleri çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ziyaret sırasında yaşlılara gül dağıtan öğrenciler ardından sırasıyla Manisa Müzesi, Muradiye Camii, Sultan Camii ve tıp müzesini gezdiler. Gezi sırasında öğrencilere Osmanlı tarihi hakkında da kısa bilgiler verildi.

KIRSAL BÖLGEDEKİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİLER

Öğrenciler, kırsal bölgelerde bulunan Yeni Harmandalı Köyü İlkokulu, Çavuşoğlu İlkokulu, Koldere Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Astsubay Ahmet Deniz Varol Ortaokulu’nu ziyaret etti. 40 öğrenci grubu okul ziyaretlerinde çocuklarla bol bol eğlenip, boyama etkinliği kapsamında okul duvarlarına resim çizdiler. Veliler ise öğrencilere gözleme ve ayran ikram etti. Çocuklara şapka ve balon dağıtan gençler, minik öğrencilere Damla Projesi’ni anlattı. Yabancı öğrencilerin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren minik öğrenciler, çok özel bir gün yaşadıklarını belirterek, projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti. Manisa’da unutulmaz bir 5 gün geçirdiklerini ifade eden Damla Projesi öğrencileri, Türk misafirperverliğine hayran kaldıklarını ve güzel insanlarla tanıştıklarını dile getirdiler.

ÇİNLİ ÖĞRENCİ GÖZLEME YAPAN KADINLAR İLE RÖPORTAJ YAPTI

Okul ziyaretinde Çinli bir öğrenci eline mikrofonu alarak gözleme yapan veliler ile röportaj yaptı. Çinli öğrencinin gözleme yapan kadınlar ile diyalogu keyifli anlar yaşattı.

KULA VE SALİHLİ ZİYARETİ

Öğrenciler proje kapsamında ilçeleri de gezdiler. İlk olarak öğrenciler Kula Rehabilitasyon Merkezi hastalarını ziyaret edip onlarla sohbet etti. Daha sonra Yunusemre Türbesi’nde dua eden öğrenciler ardından Kula Evleri’ni gezdi. Gruptakilerin diğer durağı ise Salihli Kaplıcaları oldu. İlçe ziyaretleri sonrası Manisa merkeze geçen gençler, Akşemsettin Ortaokulu öğrencileri ile de bir araya geldi. Gençler, okuldaki öğrenciler ile oyunlar oynayıp, Damla Projesi’ni anlattı.

VALİ BEKTAŞ’AZİYARET

Damla projesi öğrencileri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti. Valilik ziyaretinde gruptakilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman da eşlik etti. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Bektaş, öğrencilerin proje ile ilgili düşüncelerini aldı.Türkiye’de öğrenim gören öğrenciler Vali Bektaş’a projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vali Bektaş ise “Sizleri mutlu edebiliyorsak, sizleri biraz rahat yaşatabiliyorsak, geleceğe daha iyi hazırlanmanızda katkımız oluyorsa ne mutlu bize” dedi.

MİSAFİRPERVERLİĞE HAYRAN KALDILAR

Öğrenciler 10 kişilik 4 grup halinde aile ziyaretleri gerçekleştirdiler. Uzun uzun sohbet eden öğrenciler, her ailenin çocuklarına hediye veridiler. Aile ziyaretleri kapsamında gençler Horozköy Mahallesi’nde yaşayan 105 yaşındaki Nebiye Nineyi de evinde ziyaret etti. Evlere konuk olan yabancı öğrenciler ise gördükleri misafirperverliğe hayran kaldı.

ÖĞRENCİLERDEN Soma ŞEHİTLERİ İÇİN DUA

Öğrenciler Soma maden faciasında yaşamını yitiren 301 şehidin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Dua eden gençler zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Guruptakiler ayrıca Soma Maden Şehitliği’nde temizlik yaptı. Daha sonra Kırkağaç Musa Hoca İlkokulu’nu ziyaret eden öğrenciler Kırkağaç Gençlik Kampı’nda ağırlandı.

ÖĞRENCİLERE VEDA YEMEĞİ

Manisa’yı gezen öğrenciler için son olarak bir veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Şube Müdürü Volkan Sarıtaş, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Levent Tokay katıldı. Yemekte konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, “Sizlere Şehzadeler şehri Manisa’da ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Kalbi güzel olan insanlarsınız. Gönül gözünüz güzel. Allah bu gözünüzü kapatmasın inşallah. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Çok güzel bir projede yer alıyorsunuz. İsimi gibi saf ve duruluk da içinde besliyor. Çünkü o damlalar biliyorsunuz birlikte bu gölleri, okyanusları oluşturuyor. Sevgi denen şey çok özel bir şey. İnsanlara en büyük engelde sevgisizliktir. İnsanlar sevmediği zaman karşındakine saygı duymadığı zaman, empati yapamadığı zaman karşısındakini anlayamıyor. Bu anlamayı sizler dert edindiğiniz için, dertlendiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi Savaş Duman konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.