Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı “15 Temmuz Sancak Koşusu” Manisa’da da büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. 
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Sancak Koşusu'nda 25 milli sporcu, 2 bin 500 metrelik mesafeyi, “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla gerçekleştirdi.
İzmir Caddesi'nden başlayan, Doğu Caddesi, Kuyumcular Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı güzergahında yaklaşık 2 buçuk kilometrede yapılan Sancak Koşusu, 25 sporcunun katılımıyla yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Marşı eşliğinde ay yıldızlı sancağı elden ele taşıyan sporculara vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Koşuda her sporcu, her bir 100 metrede sancağı teslim aldı. Koşunun son bölümünde ise özel sporculardan Muhammet Keskin sancağı tekerlekli sandalyesiyle taşıdı. Keskin, sancağı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'e teslim etti. Gecenin sonunda Vali Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, protokol üyeleri ve sporcular, toplu fotoğraf çektirdi.