Manisa’da Eskrim İl Seçmeleri yapıldı. Yıldızlar ve Gençler kategorisinde sporcular il birincisi olmak için kıyasıya yarıştı. Dereceye giren sporcular 20-23 Mart 2016 tarihinde Mersin'de düzenlenecek olan Okullar arası Türkiye Şampiyonasında Manisa temsil edecek.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüz tarafından Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullar arası Eskrim İl Birinciliği müsabakaları sona erdi. Eskrim İl Temsilcisi İpek İrem Ülkü idaresinde 75. Yıl Gençlik Merkezi Spor salonunda gerçekleştirilen Eskrim İl Birinciliği Seçmelerinde

14 sporcu mücadele etti. Bayanlarda ve erkeklerde mücadele eden sporcular il birincisi olmak için kıyasıya mücadele etti. Kılıçların il birinciliği için çekildiği yarışmada dereceye giren sporcular belli oldu.  Liselerde hem erkek, hem bayanlarda Manisa Spor Lisesi, Ortaokullarda ise Şehitler Ortaokulu birinci oldu. Sporcular düzenlenen ödül töreninde madalya ve belgelerini aldı. Kategorilerinde ilk üçe giren sporcular 20-23 Mart 2016 tarihinde Mersin'de düzenlenecek olan Okullar arası Türkiye Şampiyonasında Manisa temsil edecek.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

LİSELER ERKEK KILIÇ

1- Mert Demir Manisa Spor Lisesi

2- Alperen Aslan Manisa Spor Lisesi

3- Melih Aksu Manisa Lisesi

4- Haşim Öztürk Turgutlu Besime Elagöz Lisesi

5- Vedat Yıldız Manisa Spor Lisesi

6- Onur Dilek Turgutlu Besime Elagöz Lisesi

LİSELER BAYAN KILIÇ

1- Sinem Sağlam Manisa Spor Lisesi

2- Asya Kepeciler Manisa Spor Lisesi

3- İlayda Tunay Manisa Spor Lisesi

LİSELER BAYAN FLÖRE

1- Elay İnce Manisa Güzel Sanatlar Lisesi

ORTAOKULLAR ERKEK KILIÇ

1- Batuhan Yamur Şehitler Ortaokulu

2- İsmail Avcı Şehitler Ortaokulu

3- Sezer Özcan Şehitler Ortaokulu

ORTAOKULLAR BAYAN KILIÇ

1- Merve Sinek Şehitler Ortaokulu