Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Şehzadeler Gençlik Merkezi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Manisa İl Temsilciğince düzenlenen  ‘Ömrün İnovasyon Çağı Gençlik” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, gençlere nasihatlerde bulundu.

Şehzadeler Gençlik Merkezinde düzenlenen söyleşiye Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Dr.Savaş Duman, TÜGVA Manisa İl Temsilcisi Mehmet Önal, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Levent Tokay ve gençler katıldı. Söyleşide gençlere seslenen Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, “Sosyal inovasyonda en önemli noktalardan biri,  gençlerle bir sivil toplum sayesinde bir proje işbirliğinde bir araya gelmesidir. Gençler için neler yapılabilir, gençliği daha sağlıklı nesiller konusunda nasıl eğitebiliriz, nasıl bir yol haritası çizmemiz gerektiği konusunda gençlerle çalışmalar yapmalıyız. Böyle bir çalışmanın içerisine girersek eğer, daha sağlıklı bir gençlik elde edebiliriz.  Gençlerimizin derdiyle dertlenmeyi kabul ettiğimiz için burada toplanmış bulunuyoruz. Karar vericilerin yani yerine göre bizlerin gençlerin dinlememiz,  fikirlerinizi önemsememiz ve destek vermemizi gerekiyor. Yeni nesil, yeni gençlik olan sizlere yeni Türkiye’de çok önemli olduğunuz için bizlerde sizleri çok önemsiyoruz. Mikro olarak çok önemli olduğunuz gibi makro olarak ta çok önemli olduğunuzu söyleye bilirim. Şuan ki konjektörda çok ayrı bir yere sahipsiniz.  Her geçen gün genç nüfusumuz artıyor.  Ülkemizin geleceği için çok önem taşıyorsunuz. Bu gün dünyanın birçok ülkesinde genç nüfusun azalmasıyla birlikte ülkelerin çöküşe doğru gittiği yönünde bilgiler edinmekteyiz. ”diye konuştu.

“ÖZÜMÜZÜ VE NEREDEN GELDİĞİMİZİ ASLA UNUTMAMALIYIZ”

İl Müdürümüz, konuşmasının devamında ise şunları söyledi. “Bugün Avrupa da yaşlılarla ilgili evlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.  Huzurevleri sayısında artış görülüyor. Bizde de yani ülkemizde maalesef batıya doğru geldikçe huzurevlerinin sayısı artıyor. Doğuda insan yaşlandıkça yani yaşı büyüdükçe değerlenir, Büyüklere gösterilen saygı, sevgi ve özen farklıdır. Doğu kültürümüzde en değerli yer yaşlılarımıza verilirken

Maalesef doğudan batıya doğru geldikçe, batıda neredeyse yaşlıların kapının kıyısına yada evin dışına nasıl çıkabiliriz gibi düşünmeye başladıklarını görürsünüz. Kültürümüzle özümüzle hiç bağdaşmayan sıkıntıları yaşıyoruz. Yaşlının gözüyle bunları yaşatanlar, gençlerimiz,  oğlu kızı ama değer bilinmek ve değer vermek apayrı bir şeydir. O yüzden biz bazı şeyleri yapalım derken yani özümüzü ve nereden geldiğimizi de unutmamalıyız. Yani, tarihimizi mücadelelerimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, akrabalarımızı ve komşularımızı asla unutmayacağız.” 

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN GENÇLERİMİZE ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

En büyük sıkıntıların darbelerin ve muhtıralar olduğunu, bunları da hep gençler üzerinden yapıldığına dikkat çeken Duman, Biliyorsunuz en büyük sıkıntılar darbeler, muhtıralar hep gençleri üzerinde yapılmış ve üniversitelerde başlamıştır.  İsyanlar, sıkıntılar çıkartılmıştır. Bunun içinde hep gençler seçilmiştir. Bu yüzden ülkemizin geleceği için bizlerde siz gençlerde çok büyük görevler düşmekte.  Allah'a hamdolsun şuanda çok güzel bir gençlik var, çok güzel bir gelecek var. İnşallah bu gençlikte bu geleceğin pekiştireceği olur. Misyonumuz güçlü bir Türkiye’ye,  güçlü bir gelecekse eğer, hedefimiz de 2023- 2053- 2071 olmalıdır. Bu hedeflere ulaşmak için de resme dar açıdan değil geniş açıdan bakmalıyız. Sizleri birileri dar açıdan bakmanızı zorlayabilir. Kesinlikle dar açıdan bakmayın, geniş açıdan bakın. Bunun içinde çok donanımlı gençliğe ihtiyacımız var olduğunu belirten Duman,” Gençlik Merkezlerimizde gençlerimize yönelik çok öneli çalışmalar yapmaktayız.

 Bu merkezlerimizin tüm imkânlarını sonuna kadar değerlendirin bu mekânlar, bu yatırımlar gençlerimiz için var. Bu imkanları kullanın kendinizi geliştirin. Ülkemizi daha da ileriye taşıyın. Güvencemiz siz gençlersiniz." diye konuştu.