Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik merkezleri tarafından, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar, Yunusemre Belediyesine teslim edildi. 8 Gençlik Merkezi lideri ve gönüllü gençleri tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Ahmetli ilçesine bağlı Alahıdır köyünden toplanan 1 kamyon yardım, köy muhtarı tarafından gençlik merkezlerine teslim edildi. Yardımlar için köye giden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman ve Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, yardımlarından dolayı köy halkına ve muhtarına teşekkür etti.  Burada konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, “Bu gün burada Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürmek maksadıyla hepinizin verdiği maddi manevi desteklerden dolayı Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak teşekkür ediyorum. Eskiler derler ya bölüşerek tok bölünerek yok oluruz. Bizler bölüşen bir toplumuz gerçekten. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz o yüzden yardımı çok severiz. Desteği çok severiz. Nerde bir mazlum görürsek ona yardım ederiz ona kol kanat gereriz.  Oradaki şuan mustarip olan sıkıntı çeken Türkmen ailelerine bir nebze olsa katkıda bulunmak adına bu yardımı bu gün burada gerçekleştiriyoruz. Mübarek bir günde bu yardımı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, “Alahıdır köyü geçmişten beri bu konularda çok hassas olan bir yer. Allaha şükürler olsun 1 hafta 10 gün içerisinde bir kamyon yardım toplandı. Türkiye’de bulunan türkler ve dünyanın her yerinde bulunan Müslümanlar bu yardımları yapmaktadırlar.  Bazılarının engellemelerine rağmen zorda kalmış insanlara her zaman bu coğrafyada yaşayan insanlar yardımcı olmuşlardır. Alahıdır köyü de bu konuda hassasiyet gösterdi ve bu çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek böyle bir yardımda bulundular hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alahıdır Köyü Muhtarı Mehmet Ali Yıldırım, “Bayırbucak Türkmenleri için bu yardım kampanyasını başlatmakla Türkiye’de Manisa’mızda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünün öncülüğünde başlatılan kampanyaya bizlerde dahil olduk. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman ve Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan,

Alahıdır İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek spor malzemesi yardımında bulundular.  

Ayrıca Alahıdır’da yapılacak olan Spor tesisi alanında da incelemelerde bulundular.