AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr Selçuk Özdağ ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Bay Şampiyon” lakaplı Manisaspor’un ilk futbolcusu ve ilk antrenörü Fikri Bayrıl’ı evinde ziyaret ederek kendisine “Sporun Yaşayan Çınarları” ödülünü verdi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 25 Ekim Pazar günü “Sporun Yaşayan Çınarları”  ödül gecesine sağlık sorunu nedeniyle katılamayan Fikri Bayrıl’ı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr Selçuk Özdağ ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman evinde ziyaret etti. Ziyarette Manisapor’un ilk profesyonel futbolcusu Fevzi Türegün de yer aldı.  Selçuk Özdağ ve Savaş Duman, Manisa’da bir çok ilçe takımını şampiyon yaparak “Bay Şampiyon” lakabını alan Fikri Bayrıl’a spora verdiği emeklerden dolayı ödülünü taktim etti.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün sporun yaşayan çınarları için ödül gecesi düzenlediğini hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr Selçuk Özdağ, “ Ödül gecesi Bedesten’de düzenlendi. Manisa’nın ünlü sporcuları Fevzi Ağabey gibi Mümin Özkasap gibi Sebahattin Ağabey gibi bizim Nurullah Candanlar gibi Yılmaz Çobanoğlu gibi akademinin hocaları ve Manisa’da sporda kendilerini kabul ettirmiş, idol ve rol model olmuş bir noktada sporun zirvesine çıkmış insanları bir araya getirmiştik. Bu kişiler halka bir yandan sporu sevdirdiler, halka spor yaptırdılar aynı zamanda da göz zevkini tatmin ettirdiler. Manisa’nın da tanıtımına katkıda bulundular. Eğer spor vasıtasıyla Manisa bahsediliyorsa onlara teşekkür etmek lazım. Savaş Duman bu güzel adamlara bir vefa gecesi düzenledi. ‘Vefa imandandır.’ Peygamberimiz öyle söylüyor. Vefalı olmak gerekir. Biz bugün bu ağabeylerimize vefalıysak yarın da genler bize ağabey diyecek ve onlarda bizlere vefalı olacaklar. Fikri ağabeyimiz o günkü geceye rahatsızlığı nedeniyle gelemedi. Bu gün bizler ziyaret etmek istedik. Bende Spor Akademisi mezunuyum. İlk mezunlarından bir tanesiyim. Böyle güzel bir insanı ev ortamında ailesi ile birlikte ziyaret etmek bizim için güzel bir şey. Çünkü bu insanlar rol model, idol aynı zamanda bu insanlar yeteneklerini ve zekalarını kullanarak başarıya imza atmış insanlardır. Türkiye’de başarılı olmak kolay değil. Bir de geçmiş dönemlerde, fakirliğin yoksulluğun diz boyu olduğu hatta demokrasinin biraz işlemediği birazcık anarşinin olduğu ortamlardan, darbelerin olduğu ortamlardan çıkarak kendilerini kabul ettirmişlerse bunlar büyük adamlardır. Bu büyük adamlara Manisa halkı olarak sahip çıkma mecburiyetindeyiz. Ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekiliyim. Bir milletvekili ve spor adamı olarak bir spor adamını ziyaret etmekten dolayı bahtiyarlık duyuyorum. Kendisine sağlık günler diliyorum. Savaş Bey’e teşekkür ediyorum. Sporun her dalında başarı elde etmiş kişileri takip etmesi, geçmişten bugüne başarı göstermiş insanlara vefa göstermesi ve aynı zamanda sporu 7’den 70’e yayma çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül gecesini Manisa’nın sporuna emek vermiş kişiler için düzenlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, sporun değerli insanlarını hayattayken bir araya getirdikleri için mutluluğunu dile getirdi.

Manisaspor’un ilk futbolcusu ve ilk antrenörü Fikri Bayrıl ise ziyaretten dolayı Selçuk Özdağ ve Savaş Duman’a teşekkür etti.