Gençlik ve spor Genel Müdürlüğü tarafından Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda başlayan çim ve alt yapı yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, stadın önümüzdeki sezonun ilk maçlarına yetiştirmesi konusunda gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hatun Sarıkaya, Şehzadeler İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ekrem Öztürk, Yunusemre İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulmuttalip Yıldırım, Tesislerden Sorumlu Şube Müdürü Hüseyin Sökmen ve Stat Amiri İsmail Karadağ ile birlikte 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılan çim ve alt yapı yenileme çalışmalarını yerinden inceledi.

Çalışmalar hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hatun Sarıkaya’dan bilgi alan Vali Bektaş, yapılan çalışma ile stadın zeminin daha sağlam hale geleceğinin ifade etti.

Vali Bektaş yaptığı açıklamada, “Stadın profesyonel ve eksiksiz bir şekilde hale gelmesi için ne lazımsa yapılmaya çalışılıyor ve zemin olarak da inşallah ligin ilk maçına yetiştireceğiz, ilgili firma gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söylediler. Hedefimiz sahayı liglere yetiştirmek. Ancak ilk maçlara yetişmeyebilir. İkinci maçlara yetişeceğine inanıyoruz. Çünkü önemli olan husus çimin tutması. Buda kolay bir iş değil.” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, stadyumun Akhisar Belediyespor’a mı yoksa geçtiğimiz sezondaki gibi Manisaspor’a mı devredileceği konusundaki soruya ise, “Şuanda kesin bir şey yok. Burası Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’ne ait. Manisaspor buradan feragat etti. Buranın sahibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzdür. Sezonluk olarak hangi takım isterse anlaşmaya varılabilir’’ diye konuştu.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hatun Sarıkaya ise, “Stattaki çalışmalar 20 iş gününde bitirilecek. Yer teslimi yapıldı. 13 Ağustos tarihinde bize teslim edilecek. Şuanda saha da öncelikle çalışmalardan birisi drenaj çalışması. Alt yapıları tamamen yenilenecek. Sonra çim ekme çalışması olacak. Statta bir kayma söz konusuydu. İki tribünün sahaya mesafeler bir birine eşit değildi. Mesela protokol tribününde oturanlar taç çizgisini göremezken, Gediz tribününde oturanlar rahatça taç çizgisini görebiliyorlardı. Bu çalışma ile yaşanan bu sorunda giderilmiş olacak” dedi.