MANİSA'nın Yunusemre İlçesinde yaşayan 228 çocuk 'Yaz Spor Okulları Projesi'

çerçevesinde 6 hafta boyunca 12 ayrı branşta spor yapacak.


Yunusemre Kaymakamlığı, Yunusemre Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün ortak olduğu Yuntdağı Bölgesi Yaz Spor Okulları Projesi hayata geçti. Yunusemre Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine,  Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr.Savaş Duman, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Abdulmuttalip Yıldırım, Yunusemre Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Arif Alkan katıldı.


Protokol imza töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, önümüzdeki hafta içinde kursların başlayacağını söyleyerek, "Çocuklarımız 6 haftalık yaz süresi boyunca basketbol, voleybol, yüzme, futbol gibi 12 ayrı branşta kurs görecek. projenin amacının, özellikle Yuntdağı bölgesinde yer alan mahallerdeki çocuklara spor ortamı yaratmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve yaz ayını hareketli geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.  "Bu proje ile ayrıca çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da uzak tutmuş oluyoruz.
 Kurslarımız haftada 2 gün 4 saat olacak. Kurslar ayrıca Yuntdağı Bölgesi'ndeki okullarımızın bünyesinde verilecek. Kurslarımıza 11-13 yaş arası çocuklarımız katılacak. Kurslara katılan öğrencilerimizin taşıma hizmetini Yunusemre Belediyesi üstlendi. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz okulları tahsis etti. Kurumumuz ise çeşitli spor dallarında eğitmenleri temin edecek. Koordineli bir şekilde yaz ayını çocuklarımız sporla geçirecek" diye konuştu.