MANİSA’DA İLK KEZ ENGELLİLER HAVUZ ŞENLİĞİ

ÇEŞİTLİ ENGEL GRUPLARINDAKİ YÜZÜCÜLER BİRBİRLERİYLE KIYASIYA YARIŞTI

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜMÜZ Dr SAVAŞ DUMAN HEPSİ BİRİNCİ İLAN EDEREK ONLARI MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRDİ

 

 Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Manisa Su Sporları Kulübüne bağlı sporcuların yer aldığı engelliler Atatürk yarı olimpik yüzme havuzunda ilk kez bir yarışma ile madalyalarına kavuştular.

 

Resmi hakem gözetmenin gerçekleştirilen yüzme yarışlarına  Gençlik Hİzimetleri ve Spor Şehzadeler İlçe Müdürü Ekrem Öztürk,Yunusemre İlçe Müdürü Abdulmuttalip Yıldırım Manisa’da bulunan 100’ün üzerinde engelli sporcu katıldı. Veliler tribünlerde “Haydi kulaç at az kaldı bravo sana” tezaüratlarıyla çocuklarını motive etmeye çalıştılar.Bazı veliler de tribünden yaptıları tezaüratlarla yetinmeyip havuz başına inerek “Haydi kızım gayret gel annen burada at kulaçlarını” diyerek çocuklarını kendilerine doğru çekmeye çalıştılar.

 

Yarı gün boyunca süren yarışlarda engelli yüzücüler kendi kategorilerinde rakiplerini geçebilmek için kıyasıya kulaç attılar.

 Yarışmanın sonunda söz alan Manisa Gençli Hizmetleri İl Müdürümüz Savuş Duman ise “Bu yavrularımız çok özel insanlar. Onların buraya gelip havuza girmesi bu programa dahil olması bile büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. İşte eğitimle bu yavrularımıza yaklaşıldığı sürece ortaya bakın ne güzel şeyler çıkıyor. Tabi ki burada ailelerin katkısının yanı sıra onları eğiten antrenörlerinde etkisini unutmamak gerekir.O nedenle bu yarışmanın kaybedeni yok ben hepsini birinci ilan ediyorum” dedi

Yarışmaya katılan tüm sporcular birincilik madalyalarını alıp annelerine koştular.

Engelli yüzücülerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Manisa Su Sporları Kulübünün dağıttığı hediyelerle mutlulukları bir kat daha arttı.