Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kırkağaç’ta açılan ve 2 milyon TL’ye mal olan 17 dönümlük alan üzerine kurulu Gençlik ve İzcilik Kampı, doğayla iç içe kamp yapmak isteyen gençleri bekliyor.  Kırkağaç Doğa Kampı, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Ayın Gençlik Merkezi Mart Ayı Yarışmasında Türkiye 3.sü olan 75. Yıl Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllülerini ağırladı. 75. Yıl Gençlik Merkezi, 1-31 Mart tarihleri arasında toplamda 7 bin üye girişi yaparken, 250 faaliyet gerçekleştirdi.  Doğa Kampında gençlerle bir araya gelen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Manisa’mızın çok güzel yeri burası. Doğasıyla, havasıyla çok hoş bir yer. Burada gençlerimiz kamp dönemlerinde yani Haziran ve Eylül ayları arasında belirli periyotlarda kamplarını gerçekleştiriyorlar. Bugün burada 75. Yıl Gençlik Merkezimizdeki gönüllü gençlerimizi ağırlıyoruz” dedi.

Manisalılar tarafından buranın tanınırlığının az olduğunu ifade eden Duman, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz çok büyük katkı sağladı. Yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Burayı gençlere hizmet verecek güzel bir yer haline getirdiler. Doğa kampı olarak geçiyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Gelmek isteyen gençlerimize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kırkağaç İlçe Müdürlüğü olarak her türlü desteğe vermeye hazırız” dedi. Savaş Duman, kampta gençlerle oyunlar oynadı, halay çekti. Şarkı söyledi.

Kamp kapasitesi 180 kişidir. Kampta konaklama alanı olarak 4’er kişilik 40 adet bungalov, 4’er kişilik 16 adet yatakhane, toplantı salonu, havuz ile aktivite alanları bulunuyor. Kamp etkinlikleri olarak; paintball, futbol, yüzme, masatenisi, voleybol, basketbol, okçuluk, sokak oyunları, halkoyunları, el sanatları, müzik,kaya tırmanma,mini golf, vb aktiviteler yapılıyor. Kamp alanı iklimi; yazları sıcaklık oranları +40°C üzerine çıkmakta olup zaman zaman da serin ve esintili yaz geceleri yaşanıyor.