Manisa Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Şehzadeler Halk Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Muay Thai Federasyonu, yetkilileri Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde bir araya gelerek Zabıta Müdürlüğüne bağlı personele Savunma Sporu yaptırılmasına ilişkin protokol imzaladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Yapılan protokolle İl Müdürlüğümüz Muay Thai antrenörü Ediz Barış tarafından Şehzadeler Belediyesi zabıtalarına Yakın Savunma ve Muay Thai eğitimi verilecektir. Bu eğitimler İl Müdürlüğümüz tesislerinde olacaktır. Her zaman olduğu gibi tüm kurumlarımıza tesislerimizi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Umarım bu proje diğer kamu kurumlarına da örnek olur.

Şehzadeler Halk Eğitim Müdürü Nihat Kaya, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak spora çok önem veriyoruz. Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu diğer konularda olduğu gibi sporsal konularda da çok hassa ve sporu önemsiyor, sportif olan her konuda desteğini esirgemiyor. Bilindiği üzere Günümüzün en büyük hastalığı hareketsizlik ve buna bağlı olarak fikren ve bedenen olan üretimsizlik. Biz Halk Eğitim Müdürlüğümüz Modüler programında bulunan Muay Thai spor dalında kursumuzu açtık. Temennimiz odur ki açmış olduğumuz bu kursla; Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta bulunur,  sözü gereği sağlıklı ve sağlam bireylere sahip oluruz. dedi

Şehzadeler Zabıta Müdürü İsmail Çitçi, Zabıta personellerimiz işi gereği her an sıkıntılı bir durumla karşı karşıya gelebilecek pozisyonlarda kalabiliyorlar. Zabıta personellerine yapılan saldırı ve tacizleri yerel ve ulusal medyada sık sık görmekteyiz. Amacımız Hantal Devlet memuriyeti zihniyetinden sıyrılıp zinde ve üretken personele sahip olmanın yanı sıra Zabıta personellerimizin görevleri esnasında gelebilecek her türlü saldırıda vatandaşı ve kendilerini genel kolluk kuvvetleri gelene kadar koruyabilecek tekniğe ve bilgi donanımına sahip kılmak. Fikrimizi Sayın İl Müdürümüz Savaş beye, Halk Eğitim Müdürümüz Nihat beye ve bildirdik memnuniyetle karşıladılar. Kendilerine Şehzadeler Belediyemiz adına çok teşekkür ederim. Dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Şakir Bayramoğlu, daha evvel Manisa ilimizde Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ile Tıp Fakültesi Öğrencilerine yönelik, yine Şehzadeler Halk Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla T Tipi Kapalı cezaevi Personeline yönelik. Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ile Rütbeli askerlerimize yönelik. İl Spor Müdürlüğümüz Öncülüğünde şiddet mağduru bayanlara yönelik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Muhabirlerimize yönelik protokoller yapmıştık. Şimdi bu protokollere bir yenisini daha ekleyip Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline yönelik Muay Thai eğitimi vereceğiz. Manisa ili yerel bürokratları her türlü millet hayrına yapılacak faaliyette birleşiyorlar bu çok önemli. Eğitimi verecek Federasyomuz Milli Takım antrenörü Ediz Barış savunma sporları konusunda dalının belkide en iyisi diyebilirim. Hayırlı olsun. Biz Federasyon olarak her zaman bu tarz projelerde elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum dedi.