Çanakkale'deki zaferin 100. Yıldönümü olması nedeniyle hazırlıklara şimdiden başlandı. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle gençlerin bu zaferin önemini anlamaları ve son zamanlarda yaygınlaşan sentetik uyuşturucuların zararlarını öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla Çanakkale Tiyatro ekibi Manisa’ya geldi. Çanakkale Tiyatro ekibi Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda “Çanakkale Destanı” adlı oyun sahnelendi. 17 kişilik Çanakkale’den gelen tiyatro ekibi, Çanakkale Destanı’nı Manisalılar için anlatarak izleyenleri o yıllara götürdü.

Günün ikinci tiyatro oyunu ise yarıyıl tatilinde olan ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelikti. Son yıllarda özellikle genç yaş arasında hızla yayılan sentetik madde bağımlılığına ‘Uyuşturucu Öldürür’ adlı oyunla dikkat çekildi. Kendileri için hazırlanan bu oyunu da dikkatle izleyen çocuklar, oyundan dersler çıkardılar. Oyun Saruhanlı Kültür Merkezinde de sahnelendi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman, “Bu organizasyonumuz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğün bünyesinde düzenlenmiş olduğu ve illerimizi kapsayan bir program. Manisa ilimizde ve Saruhan İlçemizde bu programı gerçekleştirdik. Biliyorsunuz 18 Mart Çanakkale’nin 100 yılı 1915’ten 2015’e gelen asımın nesli olana o yürüyüşü canlandırmak buradaki amacımız. Çanakkale destanını çocuklarımıza yaşatmak ve tabi temel hedefimiz gençlerimizi spora alıştırmak, sporla tanıştırmak ama tabi bunun yanında da kültürel değerlerimizi unutmayan bir gençliği yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu tarz kültürel faaliyetlerimiz de destekleyerek tam böyle perçinleşmiş bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bir nebze olsun Çanakkale’deki şehitlerimize bir şahadet etmek bir Fatiha okumak amacıyla burada toplandık. Bu programda emeği geçenler çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.