Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şehzadeler Belediyesi, ilçede bulunan bütün okulların bahçelerini, vatandaşların spor yapabileceği alanlara dönüştürecek. "Okul Bahçeleri Spor Bahçesi Oluyor" projesinin protokolü, öğretmenevinde düzenlenen toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr.Savaş Duman, “ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak böyle bir projeye ortak olmaktan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Bende Beden Eğitimi Öğretmeni ve bir akademisyenim. Bu yüzden bir eğitimci olarak okullarımızdaki sıkıntıları biliyorum. Birçok okulumuzu ziyaret ederek sorunları yerinde tespit etme imkanı buldum. Bu proje ile bu problemleri elimizden gelen tüm destekle birkez daha vereceğimizi yenilemek istiyorum. Katkılarını bizden esirgemeyen başta Şehzadeler Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, mahallelerle ilgili sosyal donatı alanları yeterince bırakılmadığı için halkın rahatlıkla ulaşabileceği spor alanlarını yapma imkanının şu anda bulunmadığını söyledi. Çelik, "Bu nedenle okul bahçelerini spor bahçesine dönüştürüyoruz. Okullarımızın sporla ilgili ihtiyaçlarını karşıladığımızda, hem çocuklarımız hem de mahalleli okul bahçelerinden istifade edebilecek. Ankara ziyaretimde Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile görüştüm ve kendisinden destek istedim. Her türlü desteği sağlayacaklarını söylediler. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz ile sorunları çözeceğiz." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e övgülerle teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’da şunları söyledi: “Böyle anlamlı bir imza töreninde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaz Spor Okulları adı altında belediyemizle birlikte ortak bir çalışma yaptık. Yaz dönemi boyunca pek çok çocuğumuzu sporla buluşturduk. Bu proje ile birlikte sadece çocuklarımıza değil, tüm halkımıza spor yapma imkanı sağlayacağız. Projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.