Türkiye Badminton Federasyon Başkanlığının 2014 yılı faaliyet programında yer alan 9 – 11 yaş Türkiye Şampiyonası, 16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara’nın Sincan ilçesinde gerçekleştirildi.

Şampiyonaya ilimizi temsilen katılan sporcular, 9 Yaş Kategorisinde 400 puan, 11 Yaş kategorisinde 400 puan toplayarak Türkiye İkinciliğini elde ettiler.

 Müsabakada, 9 yaş gurubunda Merve Artürk 9 yaş Türkiye 2.si (çiftler kategorisi), Miraç Kacaağa 9 yaş Türkiye 2.si (çiftler kategorisi),Ümit Can Türkiye 2.si ( tekler kategorisi), Doğan Işık 9 yaş Türkiye 3.sü (çiftler kategorisi), Ümit Can 9 yaş Türkiye 3.sü (çiftler kategorisi) nde dereceye girerken, 11 yaş gurubunda ise, Hasan Hüseyin Baş 11 yaş Türkiye 2.si (tekler kategorisi), Emre Salih Erdem 11 yaş Türkiye 2.si ( çiftler kategorisi), Hasan Hüseyin Baş 11 yaş Türkiye 2.si (çiftler kategorisi), Aybüke Turgut 11 yaş Türkiye .sü (çiftler kategorisi) ve Cemre Nil Altun 11 yaş Türkiye 3.sü (çiftler kategorisi) olarak dereceye girdiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü Antrenörü Hatice Tokmakçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Antrenörü ve öğretmeni Hasan Erdem ve başarılı sporcular ile beraber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman’ı makamında ziyaret edip sevinçlerini paylaştılar.

Gerçekleşen ziyarette, “Manisa Badmintonuna verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Desteğiniz bizler için çok önemli. Bizlerde başarılarımızla size teşekkür etmek istedik. 2020 ve 2024  Olimpiyat Şampiyonasına bu başarılı gurubumuzdan sporcu göndermeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise, ”Ziyaretiniz için teşekkür ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Elimizden gelen tüm imkanlar dahilinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu denli başarılar elde etmek için, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.