GENÇLİK MERKEZİNİN “GENÇ DÖNÜŞÜM” PROJESİ HEDEFİNE ULAŞTI

            Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “Genç Dönüşüm” projesinde, “tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma” sloganıyla yola çıkan Turgutlu Gençlik Merkezi üyesi gençler köy okullarındaki kardeşleriyle buluştu. Proje kapsamında 27-28 Eylül tarihlerinde ilçemizde 23 okulda yapılan KPSS sınavından çıkan katılımcılardan, Turgutlu Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençleri tarafından toplanan 2 adet kalem, silgi ve kalemtraştan oluşan yaklaşık 4 bin sınav seti köy okullarında eğitimlerini sürdüren öğrencilere ulaştırıldı.

YAKLAŞIK 1.100 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

            Etkinlik hakkında bilgilendirme yapan yetkililer şunları söyledi; “Bakanlığımızın 81 ilde uygulamaya koyduğu bu proje kapsamında, merkezimize üye 40 genç ve 2 gençlik lideri sınav yapılan tüm okullarda, ekipler halinde sınav katılımcılarından sınav setlerini topladılar. Toplanan yaklaşık 4 bin set merkezimizde düzenlendi. Bizler de toplanan bu malzemelerin dağıtımını yine bu gönüllü gençlerimizle yapmak istedik. İl Müdürlüğümüzün tahsis ettiği araç ile, ilçemize bağlı 10 köy okulunda eğitimlerini sürdüren yaklaşık 1.100 öğrenciye bu setleri ulaştırdık. Zaman darlığından dolayı ulaşamadığımız birkaç köy okulumuz kaldı. En kısa zamanda onlarla da buluşacağız.

AMACIMIZ, GENÇLERİMİZİN DAHA İYİ YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK

            Burada asıl amaç, gençlerimizin sosyal sorumluluk duygularını geliştirmek, onlara köy ortamında eğitimin nasıl olduğunu göstermek, oradaki öğrencilerle kaynaşmalarını sağlamak ve köy okullarımızdaki çocuklarımıza ufak da olsa bir katkı sağlamaktı. Projenin hedefine ulaştığını görmek tüm yorgunluğumuzu aldı. Projede görev alan Gençlik Liderlerimize ve gönüllü gençlerimize bu projeye katkı sağladıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yine bizlere araç desteği sağlayarak projenin hedefine ulaşmasında aracı olan İl Müdürümüz Sayın Dr. Savaş DUMAN’a da teşekkür ediyoruz. Turgutlu Gençlik Merkezi olarak daha bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atmak için çalışıyoruz. Hedefimiz gençlerimizin daha iyi yetişmesine sağlamak. Kapılarımız 14 – 29 yaş arasındaki her bir gencimize açık. Onları merkezimize bekliyoruz.”