Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezi ile Manisa Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) 'in ortak çalışması ile geçen hafta ilki gerçekleştirilen ve sürekli hale getirilen proje çerçevesinde Çarşamba günleri saat 10:00 ile 12:00 arasında Gençlik Merkezinde Down Sendromlu gençlere çeşitli sosyal faaliyetler ve spor etkinlikleri düzenlenecek. 

İlki geçen hafta düzenlenen etkinlikte ilk hafta geri dönüşüm temalı çiçek dikimi gerçekleştirilip karaoke partisi düzenlenmişti. Bu hafta ise gençler voleybol ve basketbol oynayarak doyasıya eğlendiler. Kısa sürelide olsa böyle bir değişikliğin gençlere çok iyi geldiğini ifade eden Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı eğitmeni Yasemin SENCİR 75. Yıl Gençlik Merkezi'ne bu konuda ki hassasiyetinden ötürü teşekkür etti.

Down Sendorumunun sebebi olan 21. kromozom'dan yola çıkarak lokal bazlı bu projeye 21 ÇARŞAMBALARI ismini veren ekip projenin devamı ve geliştirilmesi için her türlü fedakalığa hazır olduklarını belirttiler.