Bulgaristan’da Avrupa Şampiyonu olan Manisalı güreşçi Kerem Kamal, Slovakya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Milli Takımımızın önemli silahlarından biri olan Manisa’nın başarılı güreşçisi Kerem Kamal, 42 kiloda Dünya 2.’si olmayı başardı. Slovakya’nın Humenne kentinden dönen Dünya İkincimiz Kerem Kamal ve Milli Antrenörlerimizi karşılamak için İzmir Adnan Menderes Havaalanında karşılama hazırlandı.

Karşılamaya başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya katılırken beraberinde birçok Şube Müdürü ve personel eşlik etti.

Karşılamada duygulu anlar yaşanırken, Kerem Kamal’ın anlından öperek karşılayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya “Hakkının birincilik olduğunu ve bir talihsizlik sonucu 2. lik elde ettiğini bizler biliyoruz. Bizi gururlandırdığın için çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devam edeceğini ve bayrağımızı dünyada dalgalandıracağından hiç şüphem yok. Her zaman tüm imkanlarımızla destekçin olduğumuzu bilmeni istiyor başarılarının devamını diliyorum “dedi.

Kerem Kamal, “Her ne kadar dünya birinciliğiyle dönmek istemiş olsam da, yaşanan yanılmayla 1 saniye farkla 2. lik elde ettim. Sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşıyorum. Önümüzdeki şampiyonalarda bunu mutlaka telefi edeceğim. Desteklerini eskiyemeyen Akhisar Belediye Başkanına, Akhisar Spor Kulübü Başkanına ve yönetimine, Antrenörlerim Süleyman Güngör, İsmail Göze, Yücel Ünsal’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı sporcuyu yetiştiren antrenörü Süleyman Güngör: "Allah'a çok şükür bugünleri de gördük. Bizleri eleştirenlere en güzel cevabı Kerem verdi. Kerem bizim gönlümüzün şampiyonu. Avrupa şampiyonluğundan sonra Dünya derecesi çıkardı. Finali şanssız bir şekilde kaybetti. Bundan sonra onu Olimpiyatlarda göreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"