Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Ayşe Hafsa Sultan Yurt Müdürlüğü, Türk Kızılayı tarafından başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına tam destek verdi.

Ayşe Hafsa Sultan Kız Öğrenci Yurdu, geçtiğimiz dönem ilkini gerçekleştirdiği “Kadın Kan Verir, Kadın Can Verir” kampanyası ile hasta ve yakınlarına umut vermeye devam ediyor. Yurt idaresi tarafından her sene düzenlenmesi planlanan “Kadın Kan Verir, Kadın Can Verir” kampanyası ile ilgili Yurt Müdürü Ebru Acar, “Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu önemli kampanyaya yine öğrenci ve personelimiz yoğun ilgi göstermiş, kan bağışı ve kök hücre bağışında bulunarak destek vermiştir. Kan maalesef tek kaynağı insan olan bir ilaç. Bu nedenle birilerinin hayata tutunabilmesi için diğerlerinin kan vermesi gerekmekte. Bir gün hepimizin kan ihtiyacı olabilir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya, kan bağışı ile hayat kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.

Dr. Levent Mercan ise, “Ege Bölgesi kan merkezine bağlı iller arasında her yıl kan bağışı bayrağını en önde taşıyan KYK Ayşe Hafsa Sultan Öğrenci Yurdu Müdürlüğü'ne tüm hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ederiz” dedi.

Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özunan da yaptığı açıklamada, kan bağışı kadar organ bağışının da ne denli önemli olduğunu ifade etti.

NARDAL'DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Geçtiğimiz dönem Yurt Müdürlüğü’nün öğrencileri, bağış kampanyasında 500’ün üzerinde başvuru gerçekleştirdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Ayşe Hafsa Sultan Öğrenci Yurdu, 303 ünite kan ve 104 Ünite kök hücre bağışı ile Ege Bölgesi'nde 1. oldu. Kızılay İl Müdürü Dr. İsmet Nardal tarafından yurt idaresine teşekkür plaketi takdim edildi. Nardal, ”Unutmayalım, kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bağışladığımız bir ünite kan ile hem üç kişinin hayatını kurtarıyoruz hem de doğaya bir fidan armağan ediyoruz” diyerek kan bağışının ne denli önemli olduğunu vurguladı.

YUNUS EMRE ERKEK YURDU'NA DA PLAKET

Manisa erkek öğrenci yurtları arasında en fazla kan bağışının gerçekleştiği Yunus Emre Yurdu adına Yurt Müdürü Erkan Akbalık’a da plaket takdim edildi. Plaket takdim törenine katılan Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özunan, Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in eşi Tülin Çelik öğrencilerle sohbet etti. Katılımcılar, öğrenci odalarını ziyaret ederek yurt hakkında bilgi aldılar. Öte yandan Kan bağışı kampanyasında Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Berk Arkan tarafından da Kök Hücre konulu bilgilendirme toplantısı yapılarak, öğrencilerin kök hücre konusunda eğitimle bilinçlendirilmeleri sağlandı.