19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Spor Salonunda düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Manisa’da Ramazan çadırlarının kurulduğu Cumhuriyet Meydanı yerine Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler protokolün de katılımıyla Atatürk Spor Salonunda devam etti. Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Tur Yıldız Biçer, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Baro Başkanı Ali Arslan, Vali Yardımcıları H.Volkan Köksal, Abdullah Etil, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Öztürk, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden, gönüle dolaşmasının 99. yıl dönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Gençlik gelecek demek. Sevgili gençler! Biz Türkiye’nin dünü, bugünü, yarınıyız. Biz Türkiye’nin Kızılırmak’ı, Harranı, Sakarya’sıyız. Biz Türkiye’nin Yunusu, Mevlana’sı, Pir Sultanıyız. Biz Türkiye’nin hür iradesi, bölünmez bütünlüğüyüz. Biz Türkiye’yiz. Sevgili Gençler; Biz Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunları, Yalnız Efelerin, Biz “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit onbaşıların biz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundanız. Sevgili Gençler; Biz Türkiye’nin Ömer Halisdemirler’i, Biz Türkiye’nin Fethi Sekin’leriyiz. Sevgili Gençler unutmayalım ki; Biz Afrin’e vatan savunmasına giderken mikrofon uzatıldığında ailesine ve sevdiklerine” bizi beklemesinler” diyen vatan aşkıyla yanan Anadolu evlatları, Mehmet uzman çavuşlarız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Unutmayalım ki her 19 Mayısta, Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayalım ki gençler; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra Manisa Spor Lisesi Öğrencilerinden Büşra Önal “19 Mayıs’da Düşünceler” adlı şiiri okudu. Manisa Güzel Sanatlar Lisesi’nden Yudum Güneş Tüzüner, Gençlik adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Spor Lisesi Öğrencilerinden Meryem Tanulu “Bu Gelen Bandırma Vapuru” isimli şiiri okudu. Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Esma Nur Akarsu, “Atatürkün Gençliğe Hitabesi”, Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Güler tarafından da “Gençliğin Ataya Cevabı” okundu. Daha sonra, törende Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Güreş, Jimnastik, Muay Thai, Eskrim gösterileri yaptı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile program sona erdi.

Tören sonunda, Vali Güvençer ve diğer protokol üyeleri, törene katılan sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.