Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla 81 ilde düzenleyeceği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları” Manisa  ilinde de her yıl olduğu gibi gençlerin ve halkın katılımıyla gerçekleşecek.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sarıkamış şehitlerinin 103'üncü yıldönümünde Türkiye'nin dört bir yanında binlerce gencin, şanlı ecdadını anacağını belirterek, "Sadece Sarıkamış'ta değil, ülkemizin dört bir yanında düzenleyeceğimiz anma programlarıyla gençlerimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak. Fedakar ecdadını ve şehitlerini anacak" diye konuştu. 
103 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber dağlarında donarak vatan uğruna şehit olan askerleri anmak, hatıralarını canlı tutmak ve Sarıkamış' ın manevi iklimini yaşatmak için Manisa
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü 7 Ocak 2018 Pazar günü saat 10.00' da  Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayacak Saygı yürüyüşü Manisa Cumhuriyet Meydanında Şehitlerimiz için okunacak Kur'an-ı Kerim tilaveti ile son bulacak. 
Ayrıca Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitleri için Bugün saat 14:00'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında halkımıza lokma ikramı yapılacak. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yapılacak olan Sarıkamış Şehitlerini Anma  Saygı Yürüyüşüne tüm Manisa halkını davet etti.