Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi kapsamında genç hükümlü ve tutuklular, 3 Kasım’da Manisa’da Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, genç hükümlülerle bir araya gelecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesinin yeni programı 3 Kasım’da Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilecek.

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi, ülkemizdeki ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklu olan gençlerin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, gençlerin sosyalleşmesine ve sosyal rehabilitasyonuna katkı sunmayı amaçlıyor.

Projenin, 2017 yılı Kasım ayına kadar, 28 Temmuz’da Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, 18 Ağustos’ta Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, 7 Eylül’de Şanlıurfa 1 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, 5 Ekim’de Gaziantep L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, 26 Ekim’de ise Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirildi. Projenin altıncı programı ise 3 Kasım’da Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenecek.

Programda, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolculardan Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin’in katımıyla, gençlerle soru cevap şeklinde bir panel düzenlenecek. Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali dinletisi ile devam edecek program, efsane futbolcular ile gençler arasında oynanan gösteri maçı ile sona erecek.

Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor Projesi, Bursa (16 Kasım), Bolu (23 Kasım), Kahramanmaraş (30 Kasım), Ankara (14 Aralık) programları ile devam erecek.