Manisa genelinde faaliyet gösteren 260 amatör spor kulübüne, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen 3 bin 820 takım spor malzemesi törenle dağıtıldı.   
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporu ve sporcuyu desteklemek amacıyla sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Manisa genelindeki 260 amatör spor kulübüne gönderilen spor malzemeleri törenle dağıtıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erol Timur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Kamal, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Manisa KYK İl Müdürü Kemal Koçkaya, Manisa Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Yusuf Kahraman, Manisa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı ile amatör spor kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı.
Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ; "Spor kardeşlik demek, spor dayanışma, birlik ve beraberlik, sağlık demektir. Çünkü spor ve sağlık derken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyoruz." 
"Spor dayanışma demek ama spor aynı zamanında uluslararası arenalarda da büyük bir başarıya imza atmak demektir kardeşlerim. Türkiye 95 yılık bir cumhuriyet ve bu 95 yılık cumhuriyetin hemen hemen her alanda başarısı var sporda da ciddi başarılar var." 
"Bu başarının temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Türkiye 80 milyonluk bir nüfusa sahip. Özlediğimiz yerde de değiliz, malzeme bakımından iyiyiz, tesisler bakımından iyiyiz dünyanın en iyi tesislerini biz yapıyoruz, spor salonları, spor sahaları, tesislerimiz uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Ama bu tesislerinin içini doldurmak hepimizin görevi. Amatör veya profesyonel spor yapanlara destek olmak konusunda, valilere, kaymakamlara, siyasetçilere, hükümetlere iş düşüyor."
"Bu salonlar bence günde 24 saat çalışmasa bile, en az 16 saat çalışmalı, açık olmalı. Bizim spor tesislerimizin tamamında 16 saat spor yaparsak mesele kalmaz. Okullarımızı yaparken mutlaka spor salonlarımız, müzik ve resim atölyelerimiz beraber olsun istiyoruz."
"Çünkü çocuklarımızın sağlıklı olabilmesi için sanatla ve sporla uğraşmaları gerekiyor. O nedenle gelin amatör sporlara önem verelim. Biz bir an önce spor kulüpleri yasasını çıkartmalıyız. Bunu yapabilecek kapasitemiz var. Sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a, sporu daha çok gündeme taşıdığı için, daha güzel tesislerle Türkiye'yi buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Bir diğer yandan da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz. Antrenörlerimize ve siz değerli amatör spor kulüp yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizi sporla buluşturduğunuz için, o heyecanı bize yaşattığınız için  sizlere şükranlarımız arz ediyoruz. Gençlik Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk'e teşekkür ediyorum." dedi. 
 AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa ilimiz ve ilçelerinde toplamda 260 amatör spor kulübü var. Bu kulüplerimize eşofman, forma, tişört gibi birçok spor malzemesi veriliyor. Ayrıca 3820 takım malzemesi yardımı yapılmaktadır. İlimizdeki 122 futbol kulübüne 20'şer takım, 138 spor kulübüne de 10'ar takım spor malzemesi yardımı yapılmakta. Şimdi hatırlıyorum, biz de okul çağında spor yaparken böyle spor malzemesi bulmak zordu, bunlar kıt imkanlardı. Bugün çok şükür AK Parti iktidarında spor ve sporcuyu seven bir cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayip Erdoğan'la beraber spora ve gençlerimize büyük önem veriliyor. Bütün Türkiye'de bu malzemeler dağıtılıyor. Sporcu kardeşlerimizin çok şükür spor malzemesi konusunda eksiği olmaması için adata devletimiz seferber oluyor. Özelikle gençlerimizi internet bağımlılığından, uyuşturucu ve alkol  bağımlılığından kurtarmak ve onları muhafaza etmek için gençlerimizi spora teşvik etmemiz lazım. İşte bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın bir projesini gerçekleştireceğiz. Bu, sadece Manisa'da olmuyor. 81 ilimizde oluyor. Tüm Türkiye'de sporcu kardeşlerimize malzeme yardımı yapılmaktadır" diye konuştu.
Vali Güvençer ise Türk Sporunun gelişmesinin alt yapısında amatör spor kulüpleri olduğunu belirterek, gençleri amatör spor kulüplerinde her dalda spor yapmaya davet etti. Konuşmaların ardından başta Vali Güvençer olmak üzere protokol üyeleri, amatör spor kulüplerin yöneticilerine yağmurluk, eşofman, forma, tişört ve sırt çantasından oluşan malzemeleri teslim etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, bakanlık tarafından Manisa'daki 260 amatör spor kulübüne yağmurluk, eşofman, forma, tişört ve sırt çantasından oluşan toplam 3 bin 820 takım malzeme gönderildiğini belirterek, "İlimizde 112 futbol kulübünün her birine 20'şer takım, 138 spor kulübüne ise 10'ar takım malzeme yardımı yapıldı" diye konuştu.